Endesa obté un benefici ordinari net de 338 MEUR el primer trimestre

La companyia elèctrica atribueix els resultats a "l'extrema volatilitat" del preu del gas

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas | Cedida El conseller delegat d'Endesa, José Bogas | Cedida

Endesa ha tancat el primer trimestre de l'any amb un benefici ordinari net de 338 milions d'euros, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La xifra representa una caiguda del 31% respecte al mateix període de l'any passat, fet que la companyia elèctrica atribueix a "l'extrema volatilitat" del preu del gas. En un context de pujada dels preus de l'energia, Endesa ha disparat els ingressos un 59%, fins als 7.596 milions d'euros, mentre que en els tres primers mesos del 2021 els ingressos van ser de 4.774 milions. El resultat brut d'explotació (EBITDA) ha registrat un descens del 10%, fins als 914 milions d'euros. Després de tot, la companyia manté els objectius per aquest exercici.

"Comencem l'exercici afrontant una conjuntura encara més desafiant que l'anterior, marcada per les tensions macroeconòmiques derivades de l'impacte de la guerra a Ucraïna i pel trasllat del conflicte a un mercat de matèries primeres molt inflat des de fa mesos", ha valorat el conseller delegat d'Endesa, José Bogas, en un comunicat.

La companyia ha destacat "l'excel·lent" evolució de l'activitat comercial, ja que la cartera de clients en el mercat liberalitzat ha augmentat un 13%, fins als 6,4 milions, a la península ibèrica en comparació amb el mateix període del 2021.

Avui et destaquem
El més llegit