La catalana Enerbío fa arribar el seu pèl·let a Israel

L'empresa productora de biocombustible natural ven 25 tones a un dels principals instal·ladors d'estufes i calderes d'Israel

Biocombustible pèl·let, com el que produeix Enerbío, en una imatge d'arxiu | iStock Biocombustible pèl·let, com el que produeix Enerbío, en una imatge d'arxiu | iStock

La companyia catalana Enerbío ha aterrat a Israel. Ho ha fet per mitjà d'un acord de comercialització de 25 tones de pèl·let -un biocombustible natural elaborat amb fusta- a un dels principals instal·ladors d'estufes i calderes del país. L'empresa, amb seu a Sant Martí d'Albars (Osona), ha tancat el pacte de manera 100% virtual, a causa de la situació provocada per la covid-19. 

"El fet d'obrir nous mercats és positiu, perquè el nostre objectiu és assolir el major percentatge de quota de mercat que sigui possible", assegura a través d'un comunicat la responsable comercial d'Enerbío, Montse Lleonart. La firma ja exporta el seu producte, majoritàriament serradures i encenalls, a Itàlia, França i el Marroc. 

El projecte d'internacionalització a Israel es va gestar a través del directori Catalonia Industry Suppliers, que van posar en marxa conjuntament Acció (l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat) i la Direcció General d'Indústria. Enerbío comercialitza pèl·let amb els certificats ENplus A1 i DINplus, les principals certificacions del sector a nivell espanyol i europeu. També compta amb el certificat Catforest, que garanteix que la fusta utilitzada és extreta de boscos catalans.   

L'empresa compta amb una plantilla de 75 persones i té una capacitat de producció de 80.000 tones anuals. "Esperem que la llavor que hem sembrat a Israel ens permeti estudiar quins poden ser els nous clients potencials en aquest país i seguir treballant per arribar a més mercats", segons Lleonart.    

Més informació
Internacionalització a la catalana: aprofitar les crisis per expandir-se
Silicon Valley: passaport a la Lluna
La catapulta de Catalunya per jugar la Champions del comerç electrònic
Avui et destaquem
El més llegit