SERES premia Aigües de Barcelona per VulnerABility, una eina per predir situacions de vulnerabilitat

VulneABility és una eina digital que facilita la detecció àgil de persones i col·lectius en risc de pobresa hídrica

Aigües de Barcelona rep el premi ERES Aigües de Barcelona rep el premi ERES

Aigües de Barcelona ha estat reconeguda amb el premi SERES en la categoria d’Innovació i Compromís Social de l’Empresa pel projecte VulnerABility. Es tracta d’una iniciativa que facilita, a través de la digitalització i la innovació, la detecció àgil de persones i col·lectius en risc de pobresa hídrica a partir de l’estudi de la vulnerabilitat.

El projecte VulnerABility, iniciat a l’abril del 2021, permet geolocalitzar d'una manera prematura possibles situacions de vulnerabilitat dels clients a partir d’una metodologia de segmentació de la població dels 23 municipis operats per Aigües de Barcelona. L’eina, dissenyada pel centre tecnològic Cetaqua, permet reforçar la informació d’ajuts i tarifes socials per a col·lectius en risc de pobresa hídrica i focalitzar els projectes d'acció social de la companyia a les zones on es localitzen més situacions de vulnerabilitat. Els resultats obtinguts en aquest estudi constitueixen un element de valor afegit en la presa de decisions sobre estratègies d’acció social, perquè permeten anticipar la detecció de clients en risc de vulnerabilitat, i aporten un nou cabal d'informació que contribueix a ampliar l'abast dels programes socials d’Aigües de Barcelona.

El programa VulnerABility és un reflex de la voluntat de la companyia per reforçar la seva acció social i avançar cap a una societat més justa i equitativa. I com aquest, Aigües de Barcelona està implementant 32 programes més de gran impacte social en 17 municipis amb la col·laboració de 24 entitats socials, que han beneficiat al voltant de 7.900 persones.

Més informació
Graduació de la segona promoció de les beques d’Aigües de Barcelona i CONFAVC
Sotto Tempo premia l'atenció al client d'Aigües de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit