Indra rebaixa el nombre de treballadors afectats per l'ERO

La companyia arriba a un acord amb els sindicats per reduir a 805 els empleats afectats per l'expedient de regulació

El president d'Indra, Fernando Abril-Martorell | ACN El president d'Indra, Fernando Abril-Martorell | ACN

Indra i els sindicats han arribat a un acord per reduir a 805 el nombre de treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que es va presentar l'octubre a Indra Sistemas IT, la filial especialitzada en tecnologies de la informació del grup. Inicialment, l'expedient que va plantejar l'empresa afectava 1.036 treballadors a tot l'Estat. Segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat, finalment es duran a terme 360 extincions de contracte, que seran tractades com a acomiadaments improcedents. Per altra banda, es produiran 220 prejubilacions, es reduirà el salari a cent treballadors i s'inclourà a 125 empleats a un ERTO de requalificació. Les condicions han estat aprovades pel 71% de la representació sindical.

Pel que fa a les extincions de contracte, Indra oferirà una indemnització equivalent a un acomiadament improcedent. Als contractats abans del febrer del 2012 se'ls oferirà una indemnització de 45 dies per any treballat i un màxim de 42 mensualitats, mentre que la resta seran compensats amb 33 dies per any treballat i un màxim de 24 mensualitats.

En relació amb el pla de prejubilacions, l'empresa ha proposat prejubilar abans del 31 de gener a les persones d'entre 57 i 63 anys. Per aquest col·lectiu es contempla una prestació del 80% del salari brut fix, descomptant la quantitat de la prestació de desocupació, fins als 63 anys. Pels treballadors de més de 63 anys, Indra proposa una indemnització de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats.

Pels 125 empleats afectats per l'ERTO de requalificació, l'empresa ha acceptat les següents condicions: als treballadors –tots pertanyen a l'àrea de serveis financers- se'ls suspendrà el contracte durant sis mesos per entrar a formar part d'un programa de formació pagat per Indra. Durant aquest període, els empleats afectats rebran una prestació de desocupació en funció del seu salari. Per aquells que cobren menys de 30.000 euros bruts anuals, la prestació serà del 90%; pels que tenen un sou d'entre 30.000 i 40.000 euros, la prestació serà del 80%, i les que cobrin més de 40.000 euros, rebran una prestació del 70%.

Finalment, la reducció salarial s'aplicarà únicament als empleats amb salaris superiors als 41.000 euros. Les baixades variaran entre el 3% i el 30% (la reducció del 30% serà per aquells empleats amb sous de més de 60.000 euros anuals i no es podrà aplicar a més de deu persones). Per altra banda, les persones afectades per aquesta mesura podran decidir i accepten la reducció salarial o sol·licitar l'extinció del seu contracte.

Més informació
Indra planteja un ERO a tot l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit