Vueling presenta un ERTO per a 3.800 treballadors

Tindrà una durada inicial de tres mesos tot i que dependrà de l'evolució de la crisi del coronavirus

Diversos avions de Vueling estacionats a la terminal 1 de l'Aeroport del Prat | ACN Diversos avions de Vueling estacionats a la terminal 1 de l'Aeroport del Prat | ACN

Vueling ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per a 3.800 treballadors a l'Estat per als propers tres mesos per la caiguda d'activitat arran del coronavirus. Es tracta de la pràctica totalitat de la plantilla, ja que l'empresa dóna feina a unes 4.000 persones. L'expedient es va presentar divendres passat de forma telemàtica al Ministeri de Treball i es podria escurçar o allargar en el temps, en funció de l'evolució de l'actual emergència sanitària, segons fonts del sector.

Més info: "Me'n vaig a l’atur"

L'ERTO afecta quasi tots els segments de l'empresa, des de pilots fins a l'equip de terra. L'aerolínia preveu presentar altres expedients a França i Itàlia d'acord amb la legislació laboral en aquests països.

Actualment, Vueling opera al voltant del 25% de la seva capacitat i cobreix alguns dels trajectes considerats bàsics del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana com per exemple amb les Illes Balears o amb alguna de les Illes Canàries. A més, només poden volar amb una tercera part dels seients ocupats com a mesura de seguretat establerta per les autoritats evitar el contagi del coronavirus.

Es desconeix per ara si la direcció de l'aerolínia i els representants sindicals mantindran alguna trobada, tal com van fer la setmana passada, per negociar els termes de l'ERTO, que es va presentar davant el Ministeri de Treball ja que n'és l'autoritat competent en afectar diverses comunitats autònomes.

Més informació
Els ERTO es disparen i ja afecten 247.690 treballadors a Catalunya
Un 65% més d'empreses se sumen als ERTO en només 24 hores
Avui et destaquem
El més llegit