Estrella Damm neteja les platges (i converteix els residus en art)

La campanya de recollida de brossa recorrerà diverses platges del litoral mediterrani

Furgoneta amb la campanya neteja platges d'Estrella Damm. | Cedida Furgoneta amb la campanya neteja platges d'Estrella Damm. | Cedida

Estrella Damm, dins de la seva aposta per fer de la sostenibilitat un eix clau de la seva estratègia de creixement, posarà en marxa durant aquest mes de setembre una campanya itinerant de recollida de residus a platges. L’acció, que recorrerà diverses costes del litoral mediterrani, compta amb la col·laboració del projecte Libera, unidos contra la basuraleza impulsat per SEO/Birdlife en aliança amb Ecoembes.

“Els residus tenen un enorme impacte en els entorns naturals i l'ésser humà és el principal responsable d'aquesta mala pràctica. Des d'Estrella Damm, com a marca amb un vincle indestructible amb el Mar Mediterrani, donem suport a diferents accions que promouen la cura del medi ambient i la conscienciació sobre la necessitat de prendre partit en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic. Amb aquesta campanya, volem sensibilitzar als ciutadans per tal que els residus no acabin a les nostres platges, promovent la neteja de les mateixes i el correcte reciclatge dels residus que generem”, assegura Carlota Galván, responsable de RSC de Damm.

Galván: "Des d'Estrella Damm, com a marca amb un vincle indestructible amb el Mar Mediterrani, promovem la cura del medi ambient i la conscienciació en la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic"

La RAE va acceptar durant l'any 2018 la utilització del terme "basuraleza" per a referir-se a tots els residus abandonats per l'ésser humà en entorns rurals i costaners que alteren l'equilibri dels ecosistemes. Per tal de sensibilitzar la població sobre l'impacte negatiu de l'existència de residus a la natura i evitar aquesta mala pràctica, la iniciativa impulsada per Estrella Damm visitarà algunes de les platges més concorregudes de Catalunya.

Escultura contra la 'Basuraleza'

Concretament, durant els pròxims dies estaran presents a Sitges, Castelldefels i Caldes d'Estrac, convidant a la ciutadania a unir-se a la recollida de residus al costat de l'equip d'Estrella Damm. A tots els punts de recollida, que s'aniran ampliant durant les pròximes setmanes, els participants podran visitar el camió de la marca, on tindran l'oportunitat d'informar-se sobre la iniciativa i conèixer de primera mà el projecte LIBERA, unidos contra la basuraleza.

Així mateix, totes les persones que col·laborin amb la campanya podran recollir en el punt de trobada un obsequi de la marca com a agraïment per la seva participació.

En cadascun dels punts de recollida, els participants podran penjar i enganxar els residus que hagin recol·lectat en una escultura metàl·lica en forma d'ona que s'exposarà a cadascuna de les platges que visiti la campanya. L'escultura té com a objectiu visibilitzar el gran problema que suposa la contaminació dels mars i conscienciar a la ciutadania del seu paper crucial per a evitar l'aparició de residus en entorns naturals

Més accions de Damm 

La campanya de neteja de platges se suma a altres accions impulsades per Estrella Damm amb l'objectiu de reduir el seu impacte mediambiental i promoure la conscienciació sobre la cura del medi ambient. Entre els projectes posats en marxa en els últims anys destaca l'impuls de mesures de reducció del consum de recursos naturals, generació d'energia d'origen renovable i l'inici de les proves per eliminar l'ús d'anelles de plàstic en els seus packs de llaunes, substituint-les per un embalatge de cartó 100% biodegradable.

La marca reivindica "un fort compromís amb l'eliminació de residus i promoció del reciclatge". I posa també com a exemple la utilització de gots reutilitzables o biodegradables en els esdeveniments en els quals participa i la instal·lació de màquines compactadores de llaunes a la costa mediterrània per promoure el reciclatge d'envasos. 

A la retina de molts, encara està molt present la campanya estiuenca Mediterràniament d'Estrella Damm amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la necessitat de protegir el mar de la contaminació i el canvi climàtic.

Més informació
Damm s’adhereix al Pacte Mundial de les Nacions Unides
Damm vol superar els 2.000 milions d'euros de facturació el 2022
L'ànima del Mediterrani com a nou 'leitmotiv' d'Estrella Damm
Avui et destaquem
El més llegit