Eurofirms contracta l'èxit laboral

L'empresa gironina és la primera catalana del sector de selecció de personal amb 180 treballadors i 97 milions d'euros de facturació anual

Si una empresa necessita un empleat, els truca. Si un treballador busca una nova feina, s'adreça al seu portal web. Eurofirms ha aconseguit generar una relació fluida entre empreses i treballadors, situant-se com a mediador. A més, és la primera empresa de serveis de selecció de personal amb capital 100% català, competint directament amb organitzacions com Raandstad, Adecco i Manpower, entre d'altres.

Nascuda fa 25 anys a Girona, el seu director general és Miquel Jordà, qui  narra com inicialment aquesta era una empresa de serveis "que de mica en mica, ha anat derivant en una empresa de selecció de personal, fins a convertint-se en una de col·locació de treball temporal (ETT)". Centrats en aquesta activitat, Eurofirms treballa principalment amb empreses de la indústria, que suposen vora el 45% de la seva facturació, i també amb el sector dels serveis.

Des de la localitat de Cassà de la Selva han expansionat el negoci. En total disposen de 55 delegacions a l'Estat espanyol, en la seva majoria a la costa mediterrània. També hi compten amb altres cinc oficines portugueses a Lisboa, Porto, Aveiro, Vila Franca de Xira i Pinhal Novo. En total, Eurofirms dóna feina a 180 treballadors. "Són bones xifres amb aquestes noves oficines. El nostre creixement pinta bé", declara Jordà. També les xifres de facturació presenten 'bona cara': "L'any passat es van facturar 97 milions d'euros, estem fregant els 100 milions d'euros", assegura el seu director general.

L'impuls de les noves tecnologies
Un creixement desenvolupat en plena crisi econòmica, afavorit també per la revolució tecnològica i l'ús d'Internet i les xarxes socials en la recerca activa de feina. Una tendència que també ha notat aquesta companyia, ja que actualment la seva base de dades disposa d'un total de 500.000 currículums i segueix sumant. "Cada vegada més s'utilitzen els mitjans online. Al nostre web qualsevol pot introduir les seves dades i com cada vegada s'utilitza més, hi ha un increment molt notable de persones que introdueixen el seu CV sense passar, fins i tot, per les nostres oficines". 

"L'any passat vam tenir 90.000 persones -continua explicant- que es van introduir a la web i pensa que d'aquestes persones, hem contractat 15.000 persones en algun moment de l'any", apunta Miquel Jordà.

També la xarxa els permet treballar en línia des de cadascuna de les delegacions. "Com que treballem online i estem tots connectats, un selector de Madrid pot estar ajudant a una selecció de personal que hi ha a València", explica. En tots dos casos, el procés és similar: o arriba el client-empresari amb una necessitat de contractació o és el torn del client-treballador. I en les dues situacions la feina d'Eurofirms és la mateixa: "Hem de saber identificar les seves habilitats i enregistrar-les per després trobar el candidat i la feina que estan buscant en un moment determinat", apunta Jordà.

Més contractació, millors xifres
El context actual de recuperació econòmica és un altre factor que està afavorint el creixement de la companyia gironina. "Després del primer trimestre del 2014 estem creixent a un ritme del 20% i esperem poder contractar almenys 20.000 persones durant el 2014. Sent molt realistes, és una xifra que veig perfectament assumible", apunta Jordà. 

La seva situació no és excepcional a la resta d'empreses del sector. Des d'Asempleo, l'associació d'empreses privades de treball temporal (on encara no està associada Eurofirms) asseguren a VIAempresa que la contractació generada per aquestes ha crescut un 18% fins a la primavera, en relació a les xifres de 2013. Un creixement que titllen d'"espectacular" però que des de la patronal matisen s'ha de mirar "amb cura" perquè el 2013 va ser un any "especialment dolent en xifres d'ocupació".

No obstant això, a banda de créixer en volum, Eurofirms també aspira a fer-ho en competències. Per aquesta raó, ja ha adquirit la qualificació d'agència de col·locació en el procés, encara en procés, de col·laboració entre les ETT i els serveis públics d'ocupació. Auto denominats, segons Jordà, com un "intermediari laboral efectiu", la companyia confia que quan l'Administració pública realitzi el procés, faci una selecció de les empreses que tinguin més mitjans per fer-ho amb garanties. "Però això encara està a l'aire i no se sap quin serà el contingut definitiu d'aquesta transferència, però nosaltres estem a l'espera i hi optarem", confirma.
Avui et destaquem
El més llegit