Eurona s'adjudica el wifi gratuït dels aeroports d'Aena

L'empresa catalana passa a ser el primer gestor d'aquest servei per nombre d'aeroports a tot el món

El Grup Eurona Telecom, amb seu a Barcelona i que cotitza al mercat Alternatiu Borsari (MAB), s'ha adjudicat la prestació i explotació del servei d'internet gratuït i il·limitat via wifi als aeroports de la xarxa d'Aena, que engloba 46 aeroports i dos heliports.

El servei, que tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de pròrroga d'un any més, començarà a prestar-se previsiblement a partir de la pròxima tardor i donarà servei a uns 200 milions de passatgers anuals, segons ha informat aquest dimecres la companyia tecnològica catalana, que no ha especificat la quantia de l'adjudicació.

Aena ja havia avançat que oferiria accés gratuït i il·limitat via wifi, amb una velocitat que multiplica per quatre l'actual en la seva xarxa, amb el nou concurs públic per a la prestació de l'esmentat servei als aeroports espanyols, davant del seu venciment.

El gestor aeroportuari ja va duplicar el desembre fins a 30 minuts el temps de gratuïtat del wifi a tots els seus aeroports de manera indefinida, va doblar a més la velocitat de connexió i va reduir el cost del servei Premium a 1,50 euros per hora. Eurona oferirà, a més del servei gratuït, un servei Premium de pagament ampliat.

El 2014, més de 8 milions de passatgers que van passar pels aeroports espanyols es van connectar al servei gratuït de wifi.

Segons un informe de Kubi Wireless -empresa integrada al Grup Eurona Telecom i adjudicatària actual de l'explotació de la connexió wifi a Aena- el consum de wifi a la xarxa aeroportuària espanyola es va disparar el 2014 i va assolir un pic, especialment en els mesos d'estiu, on van destacar Madrid-Barajas ( 85%) i Barcelona-El Prat ( 68%). El wifi Premium també va créixer un 21% l'any passat.

Primer operador de wifi a aeroports
Aquesta adjudicació situa Eurona com el primer gestor de serveis wifi per nombre d'aeroports a tot el món.

L'operador de telecomunicacions ja comptava amb una posició de referència gràcies a la seva presència a 28 aeroports espanyols, a través de Kubi Wireless, l'operadora que va adquirir el 2013, encarregada de gestionar multiconnexions a grans recintes.

Aquest contracte reforça el creixement de la seva àrea de negoci Hotspot -que gestiona la connectivitat de la xarxa d'Aena, la xarxa wifi a diverses ciutats, així com el sector hoteler-, que arribarà a uns ingressos de 45 milions d'euros durant els pròxims tres anys, ha destacat l'empresa tecnològica.

Dins del seu Pla Estratègic Horitzó 2018, la previsió d'Eurona és que les vendes en aquesta àrea creixin un 50% el 2015, fins a 10,5 milions d'euros.

Eurona preveu tancar aquest any amb una facturació de 32,1 milions d'euros, un 28% més que el 2014, amb un resultat brut d'explotació (Ebitda) de 5,2 milions d'euros, un 97% més que a l'exercici anterior.
Avui et destaquem
El més llegit