Europa finança amb 100 MEUR les comunicacions de Cellnex

Les inversions finançades, que tenen el suport del Pla Juncker, són claus en l'arribada a les xarxes mòbils del 5G

Tobías Martínez i Francisco Reynés de Cellnex
Tobías Martínez i Francisco Reynés de Cellnex

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i CellnexTelecom han signat un acord per al desenvolupament de noves inversions que permetran millorar i incrementar la capacitat de les infraestructures de telecomunicacions mòbils de banda ampla a Espanya i Itàlia. El suport del BEI, a través d'un finançament de 100 milions d'euros, contribuirà a la construcció de noves torres de telecomunicacions i de connexions a les xarxes dels operadors mòbils per mitjà de fibra òptica i de radi enllacis, tal com ha anunciat la companyia en un comunicat. L'acord compta amb el suport del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques, pilar central del Pla d'Inversions per a Europa, el conegut "Pla Juncker".

"El préstec del BEI combina tres peces clau: finançament a llarg termini amb un cost molt competitiu, seguir acompanyant als nostres clients en la densificació de les seves xarxes i incorporar al BEI com un nou soci a llarg termini per seguir potenciant la millora de les xarxes de telecomunicacions a Europa", comenta el director financer de CellnexTelecom, José Manuel Aisa.

Amb aquest finançament, Cellnex preveu desplegar nous emplaçaments per a telecomunicacions en entorns rurals i urbans, així com nodes dels anomenats sistemes distribuïts d'antena que es localitzaran en punts d'alta concentració de demanda de comunicacions mòbils de banda ampla. Aquestes noves infraestructures permetran als operadors millorar la cobertura i la capacitat de les seves xarxes. Tanmateix, el finançament del BEI també contribuirà a adaptar emplaçaments existents per ampliar la seva capacitat i permetre, d'aquesta forma, que siguin compartits per diversos operadors. Aquesta optimització en la utilització de les infraestructures evitarà la duplicitat de les torres de telefonia. Les inversions finançades pel BEI seran "crucials", segons la firma, per preparar les xarxes de mòbils per a l'arribada del 5G, ja que aquesta tecnologia requereix molts més emplaçaments que el 4G, encara que de menor grandària.

Reaccions europees

"Fomentar les inversions en innovació és una de les prioritats del BEI. L'acord que signem contribueix a assegurar la modernització de les infraestructures de telecomunicacions a Espanya i Itàlia, unes inversions que són fonamentals per al futur desenvolupament de la telefonia mòbil a Europa", ha assegurat sobre aquest acord el vicepresident del BEI, Román Escolano.

Per la seva part, Jyrki Katainen, vicepresident de la Comissió Europea responsable de Foment de l'Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivita, afirma que acull amb especial entusiasme aquest projecte transfronterer amb Cellnex en el marc del Pla d'Inversions, que tindrà "un efecte tangible en la vida professional i personal de moltes persones a Espanya i Itàlia".

Més informació
Cellnex obre oficina a París
Cellnex destaca en sostenibilitat
Cellnex convertirà el Parcmotor de Castellolí en un circuit connectat
Avui et destaquem
Comentaris