Europastry planteja un ERTO per a més de 400 treballadors

L'empresa assegura que no hi haurà acomiadaments i que complementarà el 100% de les retribucions

Una de les plantes de producció d'Europastry | Cedida Una de les plantes de producció d'Europastry | Cedida

Europastry, empresa líder en el sector de les masses congelades de fleca i amb seu central a Sant Cugat del Vallès, ha anunciat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectarà 412 treballadors com a conseqüència de la crisi del coronavirus. La companyia dona feina a tot l'Estat a 1.824 persones. A Catalunya, compta amb delegacions a Rubí i Girona.

Europastry es compromet a complementar el 100% de les retribucions dels treballadors afectats per tal que no vegin reduït el seu salari. A més, garanteix preservar tots els llocs de feina i assegura que no hi haurà cap acomiadament. També afirma que no tancarà cap planta.

L'empresa justifica la decisió pel decret de l'estat d'alarma i el tancament de bars i restaurants, que ha obligat a tancar una de les àrees de treball d'Europastry. La companyia recalca que és una situació "temporal": "Esperem poder reconvertir aquesta mesura el més ràpidament possible, quan se superi la situació actual i la restauració torni a la normalitat".

Sigui com sigui, assegura que seguirà abastint els seus clients sense problemes, ja que bona part de l'activitat es manté.

Més de 700 milions

Amb una facturació superior als 700 milions d'euros, Europastry es troba entre les companyies amb més ingressos de Sant Cugat. Nascuda el 1987, l'empresa catalana exporta avui dia a més de 60 països, té 22 plantes de producció i distribueix 364.000 tones dels seus productes.

Entre els seus productes destaquen les masses de pa i brioxeria congelades, sota marques com Fripan, Yaya María o Dots.

Avui et destaquem
El més llegit