Exheus utilitza la tecnologia per mesurar el rendiment físic i la salut

L'empresa analitza els gens mitjançant intel·ligència artificial, a partit d'una mostra de sang per millorar el benestar i prevenir problemes de salut

Exheus utilitza una mostra de sang per analitzar la salut de les persones | iStock Exheus utilitza una mostra de sang per analitzar la salut de les persones | iStock

Exheus ha creat una tecnologia que permet optimitzar el rendiment físic i la salut amb l'anàlisi d'una mostra de sang. Segons un comunicat del Departament Empresa i Coneixement, l'empresa catalana analitza l'expressió dels gens mitjançant intel·ligència artificial per generar un informe personalitzat amb recomanacions de pautes de vida saludable i nutrició que ajuden a millorar el benestar i prevenir problemes de salut.

La companyia, que ha rebut un ajut de 75.000 euros d'Acció, ha desenvolupat una solució que és capaç de seqüenciar l'àcid ribonucleic (ARN), cosa que permet estudiar l'expressió dels gens en més de 320 vies metabòliques que actuen com a biomarcadors dels paràmetres del cos i analitzar "les variacions que estan fora de la normalitat". Segons la directora general i cofundadora d'Exheus, Teresa Tarragó, la companyia ofereix "l'informe de salut més avançat del món amb tots els gens que s'estan expressant en una mostra de sang". "És una foto del que passa al teu cos en un moment determinat", ha explicat.

Tarragó assegura que Exheus "fa una sèrie de recomanacions específiques per millorar la salut, segons els indicadors que surten alterats, que permet experimentar millores en només dos o tres mesos". Un dels objectius de la tecnologia desenvolupada per Exheus és millorar la recuperació de lesions esportives en àmbits d'alt rendiment i reduir-ne el nombre. Fins ara la companyia catalana ha validat la tecnologia en diferents disciplines esportives i ja l'està desenvolupant en fases pilot amb alguns dels principals clubs i centres esportius europeus.

En paral·lel a la seva aplicació en esportistes d'alt rendiment, Exheus també ofereix una versió enfocada a persones interessades a millorar la seva nutrició i benestar, l'Exheus Nutri Diet. En aquest cas, a banda de l'informe personalitzat, la startup també proposa assessorament expert per desenvolupar les pautes de vida saludables i descomptes per a la realització de nous informes que permetin comprovar les millores experimentades.

Més informació
Les startups de salut marquen una inversió rècord l'any de la covid-19
Neix el laboratori de salut 'Barcelona Health Hub 5G Design'
Avui et destaquem
El més llegit