Facebook escull Barcelona per un gran centre de control de 'fake news'

La xarxa social donarà feina a 500 persones a la Torre Agbar per controlar les notícies falses

La Torre Agbar és un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona La Torre Agbar és un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona

Facebook ha escollit les oficines de la Torre Agbar per ubicar a Barcelona un gran centre operatiu que es dedicarà a lluitar contra les fake news. L'empresa Competence Call Center (CCC) ha llogat 9.000 metres quadrats en vuit plantes a l'edifici de la plaça de les Glòries de Barcelona al 22@. Aquesta companyia, que ja treballa amb un centre per a la xarxa social a la ciutat alemanya d'Essen, replicarà el model a la capital catalana, segons informa Cinco Dias.

En aquestes vuit plantes hi treballaran 500 persones que controlaran les notícies falses de la xarxa social. El procés de selecció ja ha començat: cerquen 30 perfils, sobretot community managers amb idiomes.

L'arribada del proveïdor de Facebook ocupa les oficines que havia d'emplear l'Agència Europea del Medicament a la Torre Glòries i que finalment va marxar a Àmsterdam. La Torre és propietat de Merlín Properties i CCC ha estat assessorada per Engel & Völkers per l'operació.

Avui et destaquem
El més llegit