La família Elias entra en el consell del club de dones Juno House

El club social més exclusiu només per a dones substitueix l’administradora única per un consell d’administració que continua encapçalat per Natalie Batlle

D’esquerra a dreta, Liana Knight Grieg, Natalie Batlle i Eva Vila-Massanas, fundadores i conselleres de Juno House SL | Juno House D’esquerra a dreta, Liana Knight Grieg, Natalie Batlle i Eva Vila-Massanas, fundadores i conselleres de Juno House SL | Juno House

Canvi en la cúpula de Juno House, el primer club social de Barcelona només per a dones sòcies, inaugurat l’abril passat en l’històric edifici de la Farinera del carrer Aribau. Natalie Batlle Dretzka hi continua al capdavant, però no com a administradora única sinó com a presidenta d’un consell d’administració al qual s’incorporen dues fundadores més i tres membres de la família Elias de Gispert, propietària de la cadena de supermercats ecològics Veritas.

Així, el nou consell d’administració de Juno House SL queda format per tres fundadores (Natalie Batlle, Liana Knight Grieg i Eva Vila-Massanas) i per tres societats patrimonials de la família Elias representades pels germans Silvio, Ignasi i Adriana Elias de Gispert, segons publica el BORME aquest dimarts.

Amb el canvi de la figura d’administradora única per un consell d’administració es “reconeix” a les fundadores i al principal accionista, la família Elias, segons apunta una de les sòcies.

Natalie Batlle va definir aquest club social per a dones professionals com “un refugi urbà on juntes podem somiar, cuidar-nos i crear sinergies”. Ocupa 1.400 metres quadrats. Amb un interiorisme dissenyat per Meritxell Martí, inclou un restaurant, sales de reunions, estudi d'enregistrament, biblioteca-sala d’exposicions, sala de fitness, zona de chill out, ... i guarderia.

Silvio Elias Marimon, fundador de Veritas i exdirectiu del Barça, cedeix pas als seus fills al capdavant del grup d'empreses familiars

El dia de la inauguració, Silvio Elias Marimon, a punt de complir 74 anys, es va fotografiar al costat de les fundadores, però ha preferit que els seus tres fills pilotessin la inversió a Juno House.

Silvio Elias pare està cedint les responsabilitats empresarials als seus hereus. L’any passat va abandonar els consells d’administració de les empreses familiars Sandrigham, Lidiarian, Sapis XXI, Balneario Mas Salagrós i Seventeen Seconds Invest. A més, el 2019 va vendre Duet Sport, el negoci de gestió de centres esportius, i a principis d’aquest any, va liquidar World Tour Platforms, una tecnològica que va desenvolupar diverses aplicacions de telefonia.

Tot i així, encara segueix en el consell de Caboel, el grup immobiliari que va crear amb els altres exsocis de Caprabo quan van vendre les seves participacions el 2007 a Eroski. Amb anterioritat, havia posat en marxa la cadena de supermercats de productes ecològics Veritas, que ara condueix el seu fill Silvio Elias de Gispert.

L’abril de 2020, Silvio Elias pare també va abandonar la junta del FC Barcelona que presidia Josep Maria Bartomeu, de la qual n’era president de la comissió econòmica estatutària. Va entrar a la junta deu anys abans, en l’etapa del seu amic Sandro Rosell.

Natalie Batlle, Liana Knight Grieg i Eva Vila-Massana són les cares visibles del primer club social de Barcelona només per a dones professionals

Al capdavant de Juno House es manté Natalie Batlle, ara en qualitat de presidenta i consellera delegada. En realitat, d’aquesta directiva nascuda a Chicago, de pare català i mare nord-americana, va sorgir la idea de crear un club només per a dones professionals. En l’actualitat es dedica a les relacions públiques de startups.

Liana Knight Grieg és consultora de serveis per a empreses. Amiga de Batlle des que totes dues treballaven als Estats Units.

Eva Vila-Massana és una economista amb una llarga trajectòria en el món de les inversions i el màrqueting. Cofundadora de WeEQUAL, consultora que impulsa la diversitat en les plantilles, i business angel a WeRock Capital. Les tres són accionistes minoritàries.

Més informació
Juno House, el primer club de dones de Barcelona
Els supermercats Veritas celebren 20 anys
Veritas creix amb la compra d'Ecorganic
Avui et destaquem
El més llegit