La família Planes, fundadora de Fluidra, crea la societat de capital risc Dispur Venture

La societat, amb seu a Sant Cugat del Vallès, compta inicialment amb uns recursos de dos milions d'euros

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes | EP El president executiu de Fluidra, Eloi Planes | EP

La família cofundadora i accionista de Fluidra, la família Planes, ha creat la societat de capital de risc (SCR) Dispur Venture, que compta inicialment amb uns recursos de dos milions d'euros, recull el Butlletí Oficial del Registre Mercantil.

Segons ha avançat Expansión, es va constituir el 15 de març i figuren com a president de la companyia i conseller David Planes Corts, i com a secretari i conseller Joan Planes Corts. L'accionista únic és la societat limitada Dispur Pool -presidida per David Planes Corts- i, l'entitat gestora, Altamar Private Equity, mentre que BNP Paribas actua com a entitat dipositària i PwC com a auditora. A més, la multinacional de les piscines compta amb el seu propi fons de capital risc de 20 milions d'euros, llançat el març del 2023, per invertir en startups del sector en l'àmbit internacional. 

Fluidra va tancar el 2023 amb un benefici net de 114 milions d'euros

Els Planes són una de les quatre famílies fundadores de Fluidra al costat dels SerraDuffo, els Corberá i els Garrigós. L'inici de la companyia va ocórrer el 1969 sota el nom d'Astral Construcciones Metálicas, posteriorment renomeada com a Aquaria el 2002. Va ser llavors quan Banc Sabadell va entrar en el seu accionariat i va donar peu a la creació d'un grup de major magnitud que va començar a cotitzar al parquet nacional.

La carrera ascendent de la companyia ha portat Fluidra fins al podi de les cotitzades, l'Ibex35. L'empresa va tancar el 2023 amb un benefici net de 114 milions d'euros, un 28,8% menys que el 2022. A més, la facturació va ser de 2.051 milions d'euros, un 14,2% menys en termes interanuals.

Més informació
Fluidra tanca 2023 amb 114 milions de benefici, un 28,8% menys
Fluidra compra el grup alemany Meranus per 30 milions d'euros
Fluidra compra l’hongaresa Kerex
Avui et destaquem
El més llegit