FGC ret homenatge als treballadors en el seu 40è aniversari

Calvet i Font elogien els impulsors de Ferrocarrils a finals de la dècada dels 70

FGC inverteix 43,2 milions d’euros en trens per a Seat i Iberpotash FGC inverteix 43,2 milions d’euros en trens per a Seat i Iberpotash

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha homenatjat els milers treballadors que han format part de l'empresa els darrers 40 anys en el primer dels actes que serviran per commemorar les quatre dècades d'història de la companyia. L'acte s'ha celebrat al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb la participació de centenars de treballadors i extreballadors, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de la companyia, Ricard Font, que han expressat el seu reconeixement als qui a finals dels 70 van apostar per la creació d'una companyia de ferrocarrils catalana. Al llarg de tot l'any, FGC celebrarà diferents actes commemoratius sota el lema Compromesos i preparats per al futur.

Damià Calvet i Ricard Font, a l'acte de celebració dels 40 anys dels FGC | ACN

Damià Calvet i Ricard Font, a l'acte de celebració dels 40 anys dels FGC | ACN

En l'acte, amb prop d'un miler d'assistents, el conseller de Territori ha destacat que els "milers de persones" que al llarg de quatre dècades han fet de FGC "una empresa d'excel·lència" i els ha encoratjat a mirar el futur amb projectes "com la llançadora a l'aeroport, el tren-tram a Tarragona o l'L8". "El Govern aposta de manera irrenunciable pel transport públic i per la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat el conseller, que ha recordat les ampliacions de la xarxa a Sabadell i Terrassa com "la nostra manera de treure cotxes de la C-58". 

En aquesta línia, ha comentat que també s'ha proposat reduir la circulació en altres punts com la C-32 o la B-23 amb més inversió als Ferrocarrils. "No estem parlant només d’actuar contra el vehicle privat: nosaltres creiem en la mobilitat sostenible, és la nostra manera d’entendre el país”, ha dit.

Més demanda

Per la seva banda, el president de FGC ha destacat que entre el 2001 i avui, coincidint amb "els pitjors anys de la història financera de la Generalitat", s'han invertit 800 milions d'euros en els perllongaments de Sabadell i Terrassa, amb la construcció de nou estacions i un creixement de la demanda superior al 60%. 

Font també ha citat altres actuacions com el fet que el 100% de les estacions estiguin adaptades a persones amb mobilitat reduïda amb més de 20 milions d'euros, la compra de 36 trens per 270 milions d'euros, la integració de Can Feu a Sabadell, les obres de millora de l'andana a Provença, que entrarà en funcionament per Sant Joan, i l'arribada del telecabina al Niu d'Àliga, a La Molina, a 2.500 metres d'alçada. "Però l’essencial és la feina de manteniment constant que no s’ha deixat de fer, amb inversions i amb feina cada nit, amb la garantia que intentem que tot estigui al seu lloc per donar un bon servei", ha afirmat. 

En l'acte de celebració, hi han assistit exconsellers de PTOP, com Joaquim Nadal, i de Territori i Sostenibilitat, com Lluís Recoder, mentre que Josep Rull ha adreçat una carta des de la presó de Soto del Real. També hi han estat presents expresidents i exdirectius de la companyia,

Més informació
FGC utilitzarà energia 100% renovable el 2019
FGC inverteix 2,2 milions d'euros en el funicular de Montserrat
Printmakers durà la gràfica de FGC
Avui et destaquem
El més llegit