Ferrocarrils tanca un any de rècord en viatges

FGC assoleix 87,1 milions de validacions, la majoria registrades a la línia Barcelona-Vallès

 Ferrocarrils anuncia les millores ferroviàries de cara al 2030 | FGC
Ferrocarrils anuncia les millores ferroviàries de cara al 2030 | FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha assolit el 2018 els millors registres de la seva història en nombre de validacions, fins els 87,1 milions de viatges a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, cosa que representa un increment del 3,3% respecte l'any anterior, segons ha informat la companyia aquest dimecres. La línia més utilitzada ha estat la Barcelona-Vallès, que ha registrat 64 milions de viatges, un 3,3% més que l'any passat, gràcies a l'increment del passatge a les línies S1 i S2 després dels perllongaments de Terrassa el 2015 i Sabadell el 2017. Pel que fa la línia Llobregat-Anoia s'han realitzat 23 milions de validacions, fet que també representa un augment del 3,3%.

En aquesta línia, s'ha detectat un augment global de la mobilitat, sobretot concentrat en el tram entre Colònia Güell i Martorell Vila, a la segona corona, amb un creixement del 7,4%, molt per sobre de la mitjana de la línia. D’altra banda, el servei de rodalies, als ramals d’Igualada i Manresa, ha augmentat també, amb un 5% més de viatges registrats aquest 2018. Pel que fa la línia Lleida-La Pobla continua l'augment progressiu d'usuaris, amb un 6,8% més, fins als 220.700 viatges.

D'altra banda, els índex de puntualitat els retards es calculen a partir dels 3 minuts- s'han enfilat fins al 99,49% a les línies metropolitanes i fins al 99,10% a la línia Lleida-La Pobla.

Més Informació
Ricard Font, nou president de Ferrocarrils
FGC utilitzarà energia 100% renovable el 2019
Les localitats de la segona zona tarifària del transpor públic s'integraran a la primera
Avui et destaquem
Comentaris