Les empresàries premiades als Premis FIDEM. Cedida
Les empresàries premiades als Premis FIDEM. Cedida

FIDEM impulsa una taula transversal per la corresponsabilitat social

L'entitat premia en la seva 20a edició les empresàries Ana Bella, Marta Rota, Helena Torras, Lídia Claramunt, Stephanie Marko, Mar Alarcón, Cristina Pont, Maribel Bernales i Lorna Gotilb

Premiar el talent femení és visibilitzar les dones referents. I és el que ha fet aquest dijous la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) lliurant la vintena edició dels Premis FIDEM. Atorgats aquest dijous a Barcelona, la gala ha servit per presentar el naixement d'un nou instrument, la Taula Transversal, una taula de treball que aglutinarà el món empresarial, institucions, entitats i societat civil amb l'objectiu d'aconseguir els canvis jurídics però, sobretot, culturals, necessaris, perquè l'home s'incorpori cada cop més a la llar i la dona a l'empresa amb la finalitat d'aconseguir una plena corresponsabilitat social real. És una iniciativa de FIDEM i Maters.

"Des de FIDEM volem fer un pas més i passar de la corresponsabilitat familiar a la social, ja que és responsabilitat i necessitat de país poder seguir tenint fills sense perdre el 50% del talent que aporten les dones al mercat laboral", ha afirmat l'empresària Joana Amat, presidenta de FIDEM. Per assolir aquest objectiu, des de la Taula Transversal es treballarà amb un grup de 10 professionals de diferents àmbits i sectors que ajudaran a promoure les accions necessàries per aconseguir-ho.

Amat també han fet menció al fet que les dones ocupen només l’11,8% dels llocs directius d'Espanya perquè la crisi ha empitjorat la situació de desigualtat, augmentant la bretxa salarial i reduint la contractació de dones directives. "En canvi, tenim estudiat que l'índex de fracàs de la dona emprenedora que esdevé empresària és més baix que el de l'home perquè, en general, la dona es reinventa i persevera més que l'home. És tasca de tots donar visibilitat a totes les directives anònimes que des dels seus llocs lideren en femení", conclou Amat.

Les 9 empresàries guardonades

Durant l'esdeveniment, les guardonades han estat en la categoria de l'Emprenedoria Social, Ana Bella, presidenta de la Fundació Ana Bella; en la Trajectòria professional, Marta Rota, directora creativa de Tot Hom; en Innovació, Helena Torras, cofundadora i CEO de B-wom; en Internacionalització, Lídia Claramunt, propietària de Magnifique Brands; en Corresponsabilitat, Stephanie Marko, fundadora i CEO d'Stikets; en Tecnologia, Mar Alarcón, fundadora i CEO de Social Car; en Empresa Familiar, Cristina Pont, directora financera de Frapont i en Emprenedoria, Maribel Bernales i Lorna Gotilb, propietàries de El Colorao. L'acte ha estat presidit per la presidenta d'Honor de FIDEM, M. Ángeles Tejada.

A més de les guardonades, la trobada ha comptat també amb la participació de diferents dones referents que s'han encarregat de lliurar els premis, com per exemple, la cofundadora d'Holaluz, Carlota Pi; la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet; la directora gerent de l'Institut Català de la Salut i de l'ICO, Candela Calle; la directora de l'Institut Català de les Dones, Núria Ramón; la directora general adjunta de FBLC, Elisa Durán; la directora de recursos humans de Penguin Random House, Marta Grau i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata.

Més informació
Com ser una dona emprenedora i no morir en l'intent
La igualtat real
"S'han d'equiparar els permisos de maternitat i paternitat"
Avui et destaquem
El més llegit