La filial financera de Telefónica i CaixaBank quadruplica benefici i incorpora nou conseller

El servei de préstecs al consum Movistar Money creix un 20%

Una botiga de Movistar | Cedida Una botiga de Movistar | Cedida

Telefónica Consumer Finance Establiment Financer De Credito, la filial financera de Telefónica i Caixabank, ha incorporat al seu consell Jaime Grau, el director de Fintech i Insurtech de l'operador, després de guanyar 3,97 milions d'euros el 2021, gairebé quatre vegades més que l'any anterior. El benefici íntegre d'aquesta societat, els principals negocis del qual són el finançament de terminals, alarmes i els préstecs al consum, es repartirà en dividends a parts iguals entre els dos socis al 50%: Telefónica i Caixabank Payments & Consumer, segons els comptes anuals. 

Grau, que també forma part del consell financer de l'operador amb BBVA a Colòmbia, arriba al consell de Telefónica Consumer Finance en substitució de l'exdirector Global de Consum de la firma, Fabio Bruggioni, que va deixar l'empresa espanyola pel banc brasiler Itau. El desembre passat, la societat va renovar el seu consell i va situar al capdavant Juan Gandarias, conseller delegat de CaixaBank Payments & Consumer (CPC).

Tot i l'augment de beneficis, la companyia ha reconegut al seu informe de gestió que la caiguda del consum ha tingut impacte en la seva producció de crèdits. La firma ha acabat l'exercici amb una cartera viva valorada en 134 milions d'euros, un 26% menys que l'any anterior. Tot i això, la caiguda d'ingressos ha estat únicament del 6%, fins als 19 milions d'euros, ja que el descens en interessos ha estat parcialment compensat amb el negoci de comissions.

Avui et destaquem
El més llegit