Les fintech creixen a costa del finançament tradicional

L'Institut d'Estudis Financers apunta en el seu Baròmetre del Fintech cap a un augment del finançament alternatiu per a les empreses del país

Les emrpeses del país estan cada cop més disposades a buscar finançament alternatiu | iStock Les emrpeses del país estan cada cop més disposades a buscar finançament alternatiu | iStock

Les fintech i el finançament alternatiu comencen a prendre protagonisme dins el panorama empresarial català. Segons els resultats del Baròmetre empresarial de Fintech i Finançament Alternatiu de l'Institut d'Estudis Financers, un 71% de les empreses del país coneixen el finançament alternatiu, i més d'un 57% el buscaran durant el 2022.

Segons revela l'estudi de l'IEF, elaborat de la mà de la consultora Altria Corpo, un 77% de les empreses necessitaran nou finançament el 2022, i les noves condicions de la banca seran claus, en tant que una gran majoria espera que aquestes s'endureixin durant l'exercici. Així, prop d'un 60% acceptarien buscar finançament alternatiu en cas que la banca sigui massa estricta, 13 punts més que l'any passat.

Segons el director general de l'IEF, Josep Soler, "davant la situació inflacionista, la importància del finançament alternatiu anirà creixent vinculat a un potencial augment dels tipus d'interès". Així, en cas que el BCE decidís augmentar el cost dels diners, el que provocaria un "encariment i reducció del crèdit bancari", les fintech i altres formes de finançament fora de la banca tradicional esdevindrien clau per a l'empresa del país.

Per la seva banda, el director general d'Altria Corpo, Eloi Noya, afegeix que l'enduriment de les condicions del finançament bancari de cara a 2022 "pot beneficiar el finançament alternatiu". Noya celebra les dades del baròmetre d'enguany, que mostra que "les empreses semblen ser més conscients i coneixedores de les opcions alternatives i la diversificació de riscos que proposen".

Més informació
Fintech, la terra dels unicorns
'Fintech': acceleradores del canvi cap a un món sostenible
Les 'fintech', incapaces de compensar el crèdit bancari
Avui et destaquem
El més llegit