Fira de Barcelona obté els millors resultats de la història

L'entitat firal bat rècord amb una facturació de 165,1 milions d'euros el 2016

Fira de Barcelona tancarà el 2016 com un exercici rècord en el qual ingressarà 165 milions d'euros, un 16,4% més en relació amb el que es va pressupostar i un 9,7% més respecte al 2015, mentre que si es compara amb el 2014 -any firalment comparable- l'increment és d'un 8,2%, i l'Ebitda també serà rècord amb 20 milions d'euros, un 50,4% més que l'any passat i un 0,7% superior al 2014.

En roda de premsa amb motiu del consell general de la institució, el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha atribuït aquests resultats a la recuperació econòmica, però també a la internacionalització de l'organisme: "Estem jugant a la Champions".

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, que fa un any en el seu càrrec, ha destacat que aquestes xifres es deuen al bon comportament dels salons propis, als certàmens internacionals captats per Fira i organitzats per altres operadors i també a l'activitat a l'exterior amb esdeveniments celebrats en altres països.

Durant aquest exercici s'han celebrat salons tan importants com el Mobile World Congress (MWC), que aporta el 40% de la facturació de Fira, i Alimentària, saló bianual que contribueix amb el 12% dels ingressos, a més d'altres com el Saló Nàutic, Caravàning, Barcelona Bridal Fashion Week, Liber, In(3D)ustry, IoTS i Smart City Expo World Congress, la primera edició del Barcelona Games World i el retorn del saló Motoh!, entre d'altres.

En total, Fira de Barcelona ha acollit el 2016 en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via un total de 65 salons i congressos, a més de 50 esdeveniments corporatius, comercials i esportius, de manera que en total s'han celebrada 120 actes, i en el marc dels salons han tingut lloc un miler d'activitats.

Aquest 2016 també s'ha caracteritzat per la coorganització de nou salons en altres països, com Alimentària a Mèxic, Smart City Expo a Kyoto, Pobla (Mèxic), Istanbul i Casablanca, les fires de l'Automòbil i Joieria a Doha, i HostelCuba i la Fira Aliments Cuba.

Més de 160 milions el 2017
Amb vista a 2017, Fira de Barcelona preveu que els seus ingressos superin els 160 milions d'euros amb la celebració de 60 salons i congressos, com el MWC, Barcelona Games World, Smart City Expo, Barcelona Building Construmat, Automobile, IoT Solutions, In(3d)dustry i Expoquimia, Equiplast i Eurosurfas, que coincidiran amb el Congrés Mundial d'Enginyeria Química i amb la primera edició del World Chemical Summit: "Encarem 2017 amb ambició", ha dit Serrallonga.

Com a novetat, Fira llançarà Healthio, que recull l'experiència de MIHealth amb una oferta en salut que es complementarà amb altres esdeveniments que també se celebraran el 2017, com el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia.

També estaran presents el pròxim any salons referents com la Barcelona Bridal Fashion Week, Piscina Barcelona, IBTM World, Graphispag, Motoh!, Manga i Sónar, i en l'activitat exterior Fira coorganitzarà l'Smart City Expo de Buenos Aires, Casablanca i Pobla, el Saló de l'Automòbil de Qatar i llançarà a Cuba certàmens relacionats amb la indústria gràfica i els envasos, les energies renovables i la seguretat, que se sumen a HostelCuba.

La "major plataforma econòmica" de Barcelona
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat Fira de Barcelona com "la major plataforma econòmica de la ciutat", ha apostat per la reindustrialització que impulsa amb els seus salons i ha demanat que en tota l'activitat relacionada amb la institució, especialment en els llocs de més visibilitat, la dona estigui més present.

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha destacat el creixement de Fira per ser de valor afegit i basat en el coneixement i la internacionalització, mentre que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha recalcat la capacitat de la institució per "adaptar-se i transformar-se al servei de les empreses de Barcelona i Catalunya".

Nou mandat
Bonet s'acabarà el juliol del 2017 el seu tercer mandat, el màxim que marquen els estatuts, com a president del consell d'administració de Fira de Barcelona.

Per al seu relleu, el president de la Cambra de Barcelona deu consensuar amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona un nou candidat, que es ratificaria el juliol del 2017 o el desembre com a molt tard, ha explicat Valls.
Avui et destaquem
El més llegit