• Empresa
  • Fluidra preveu vendes de 520 milions el tercer trimestre

Fluidra preveu vendes de 520 milions el tercer trimestre

La companyia ha explicat que els resultats s'han vist afectats a curt termini per "una correcció d'inventari"

Eloi Planes, president executiu de Fluidra | Cedida
Eloi Planes, president executiu de Fluidra | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
19 d'Octubre de 2022

Fluidra preveu que les vendes del trimestre del 2022 se situïn al voltant dels 520 milions d'euros, una caiguda del 7% ajustada per la divisa; i el resultat brut d'explotació (Ebitda) al voltant de 95 milions.

 

En un comunicat, la companyia ha explicat que els resultats s'han vist afectats a curt termini per "una correcció d'inventari al canal superior al que s'esperava en un entorn de més incertesa econòmica". Segons l'empresa, les alteracions a la cadena de subministrament, unides a l'acceleració de la demanda el 2020 i el 2021, van generar elevats nivells d'existències a la cadena de subministrament.

D'aquesta manera, consideren que la inflació encara va accelerar més l'acumulació d'existències, ja que, en particular a Amèrica del Nord, els distribuïdors van adquirir existències addicionals per avançar-se a les pujades de preus.

 

Fluidra també ha assenyalat l'entorn macroeconòmic incert, sobretot a Europa, que provoca una demanda més feble a causa de "l'escassa confiança dels consumidors" derivada de l'augment del cost de l'energia, altres pressions inflacionistes i la pujada dels tipus de interès.

Previsions per al 2022

Tenint en compte els resultats del tercer trimestre i les estimacions fins a finals d'any, l'empresa preveu que les vendes de l'any se situïn sobre els 2.400 milions d'euros –un creixement proper al 10% en termes interanuals– i que l'Ebitda superi els 500 milions. Així, Fluidra ha revisat a l'alça els objectius del programa de simplificació i espera aconseguir estalvis de 100 milions d'euros durant els propers tres anys.

Finalment, la companyia ha destacat que el seu negoci està "en transició cap a un patró de comandes normalitzat", impulsat pel creixement de les piscines instal·lades i un tiquet mitjà més alt per les millores tecnològiques en la renovació de piscines.