La número dos de Sánchez Llibre ultima una candidatura a la CEOE

Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball, està disposada a plantar batalla a Antonio Garamendi

Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball | Foment del Treball Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball | Foment del Treball

La vicepresidenta de la patronal catalana Foment del Treball, Virginia Guinda, està ultimant la seva candidatura a les properes eleccions a la presidència de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), segons han avançat aquest dimecres diversos mitjans.

Es tracta de l'única candidatura alternativa a la de l'actual president de la patronal espanyola, Antonio Garamendi, que intentarà revalidar la presidència per a quatre anys més en els comicis del 23 de novembre.

Guinda és una directiva de la plena confiança del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, enfrontat a Garamendi. Guinda té fins al 8 de novembre per presentar els avals, és consellera delegada d'Iberboard des de principis del 2018 i va cofundar la companyia Energia Local el 2008, que va dirigir durant 10 anys.

Des del 2006 exerceix el càrrec de directora tècnica de l'Associació Espanyola de Cogeneració (Acogen), exercint la representació d'aquest sector al Consell Consultiu d'Electricitat de la Comissió Nacional d'Energia.

Més enllà de la vicepresidència, des de finals del 2014 és vocal de la Junta Directiva de la patronal catalana i presidenta del Fòrum d'Energia, i forma part de la junta de la CEOE.

Josep Sánchez Llibre llança a la seva vicepresidenta contra Antonio Garamendi

Guinda és enginyera industrial superior per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), vocal del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i especialista en gestió energètica.

Un empresari favorable al fet que Guinda formalitzi la seva candidatura hi veu una dona amb experiència i rigor "que sap què és jugar-se el seu capital personal a reflotar una empresa, internacionalitzar-la i afrontar una crisi com l'actual".

El president de la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto), Gerardo Pérez, va decidir la setmana de no presentar una candidatura alternativa després de valorar la possibilitat de fer-ho.

Més informació
Foment del Treball exigeix deflactar l’IRPF
Foment del Treball posa en marxa la comissió per ampliar l’aeroport
Avui et destaquem
El més llegit