Foment i la Cecot arriben a un acord

Es reconeix la representativitat de les organitzacions als seus territoris i es promou la seva col·laboració

Imatge de la reunió Junta Directiva
Imatge de la reunió Junta Directiva

Foment del Treball i Cecot han tancat aquest dilluns un acord "amb la voluntat de resoldre i prevenir dificultats per la unitat empresarial", tal com han fet constar en un comunicat enviat als mitjans. L'acord, segons apunten, vetllàrà pel funcionament eficaç de les organitzacions sectorials i territorials representatives de l'empresariat català dins del Foment.

L'acord senyala que Cecot, com a organització empresarial multisectorial, dóna suport a les seves organitzacions membre i, de forma delegada també els dóna servei en l'àmbit de promoció i creixement associatiu. D'aquesta manera, totes les associacions membre de la Cecot comparteixen els mecanismes de funcionament de les organitzacions sectorials d'àmbit català de Foment, explica la patronal catalana.

Dins d'aquest sistema, tal com han assegurat, Cecot vetllarà i reforçarà els controls dels actuals sistemes i procediments de promoció associativa, particularment en l'àmbit de la imatge, per tal d'evitar confusions entre la mateixa Cecot i les seves organitzacions sectorials. Al mateix temps, aquesta patronal reconeix la representativitat de les altres organitzacions territorials de Foment en els seus respectius territoris. El futur és col·laboratiu i, per tant, cal potenciar acords entre les organitzacions per sumar sinèrgies i dotar de millors serveis a les respectives empreses associades.

Pel que fa a les iniciatives i accions d'àmbit català o espanyol, Cecot actuarà d'acord amb les Normes de funcionament de Foment en l'àmbit territorial, aprovades per la Junta Directiva del mes d'abril del 2016, amb el benentès que no suposin cap restricció a la llibertat d'opinió que empara el Codi ètic i de bon govern de Foment i a la gestió dels projectes generats i executats per les organitzacions territorials.

Avui et destaquem
Comentaris