El fons Charterhouse inverteix 280 MEUR en la compra de Kids & Us

Nascuda a Manresa l'any 2003, la cadena d'acadèmies ofereix classes d'anglès a 170.000 alumnes de tot el món

Imatge d'una aula | iStock Imatge d'una aula | iStock

El fons britànic Charterhouse Capital Partners s’ha convertit en l’accionista majoritari de Kids & Us amb una inversió de 280 milions d’euros. L’operació ha comptat amb l’assessorament d’Aldgate Capital Partners, Altamar Advisory Partners i Houlihan Lokey. Nascuda l’any 2003 a Manresa, actualment, la cadena d’acadèmies ofereix classes d’anglès a 170.000 alumnes repartits per més de 500 centres a l’Estat, Itàlia, França, Bèlgica, Andorra, Japó, Marroc, República Txeca i Mèxic. 

Kids & Us va tancar l’any 2021 amb uns ingressos de 37 milions d’euros i un ebitda de 15 milions. Junt amb Charterhouse, la gestió de les acadèmies comptarà amb la participació dels seus socis fundadors: Quim Serracanta, Natàlia Perarnau i Corpfin Capital. L’operació es va iniciar a principis del 2022, quan els gestors van encarregar a la firma Altamar que busqués un soci al mercat. 

Fins ara, Corpfin tenia un 49% de Kids & Us, mentre que Serracanta i Perarnau acumulen un 30%. Pel que fa a l’activitat, el 80% de la mateixa correspon al negoci a Catalunya i la resta de l’Estat, mentre que el percentatge restant procedeix de l’àmbit internacional. La seu central de les acadèmies a la capital del Bages té una superfície de 2.000 metres quadrats i una plantilla de 100 treballadors.

Més informació
Kids&Us: d'ensenyar als fills a tenir 25.000 alumnes
Avui et destaquem
El més llegit