Un fons públic canadenc entra com a soci majoritari a Factorenergia

JZ Capital Partners ven la seva participació a la companyia que espera fer un salt a activitats de generació d'energia i distribució de gas

Emili Rousaud, director general de Factor Energia Emili Rousaud, director general de Factor Energia

JZ Capital Partners ha acordat la venda de la seva participació majoritària a Factorenergia a un fons de pensions públic canadenc per 69,7 milions d'euros, segons ha informat la societat en un comunicat a la Borsa de Londres. La voluntat del nou inversor i la direcció de l'empresa és impulsar la companyia per tal que faci el salt a activitats de generació d'energia i comercialitzacio de gas a tot l'Estat espanyol.

La societat ha indicat que l'operació suposa valorar la companyia en uns 120 milions d'euros. Com a part de la transacció, JZI Fund III, societat en la qual JZ Capital Partners compta amb una participació del 18,8%, ha acordat invertir 20 milions d'euros juntament amb el nou accionista majoritari i els gestors de Factoenergia, la qual cosa representa aproximadament el 25% de la propietat.

JZ Capital Partners va invertir uns 7,6 milions d'euros a Factorenergia, per la qual cosa la transacció representa un múltiple brut de 9,2 vegades el capital invertit i una taxa interna de rendiment del 42,4%, ha indicat.

La companyia energètica estava participada pel fons americà JZ International (JZI), filial de The Jordan Group que té una participació del 65%, i Emili Rousaud, fundador i director general de la comercializadora, que posseeix un 35%.

Impulsar el projecte energètic

En un comunicat, Factorenergia ha indicat que la incorporació del nou inversor, el nom del qual no s'ha desvelat, respon la voluntat de JZI i Rousaud d'"impulsar un ambiciós projecte energètic a Espanya".

Per a això, la companyia assegura que comptarà amb recursos financers i capacitat inversora superior a 400 milions d'euros que permetrà a la companyia donar el salt a altres activitats com la generació d'energia i la comercialització de gas.

El fons de capital privat JZI, participat per JZ Capital Partners i gestionat per JZ Advisers, i Rousaud continuaran com a socis de la companyia.

Aquest fons, a través de la societat Eliantus Energy, va comprometre recentment 100 milions d'euros d'inversió, juntament amb Elliot Advisors, per a l'adquisició de plantes solars fotovoltaiques.

Fundada el 1999, Factorenergía, que va assolir una facturació de més de 373,5 milions d'euros el 2016, compta en l'actualitat amb 70.000 clients i disposa d'una àmplia presència a tot el territori espanyol.

Més informació
Elèctriques de butxaca
L'escalada del cost de la llum dispara les altes a Som Energia
Factor Energia, l'oportunitat que veu la llum
Avui et destaquem
El més llegit