Ford es compromet a fabricar un nou vehicle a la planta d'Almussafes

El govern espanyol diu que la decisió de l'automobilística "garanteix la viabilitat" de la fàbrica del País Valencià

Procés de producció d'un vehicle a la planta Ford a Almussafes | ACN Procés de producció d'un vehicle a la planta Ford a Almussafes | ACN

Ford s'ha compromès a fabricar un nou vehicle a la planta d'Almussafes, al País Valencià. Així ho ha traslladat la direcció de l'automobilística al sindicat UGT, que lidera el comitè d'empresa. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat la decisió de la companyia i ha assegurat que d'aquesta manera és "garanteix la viabilitat" de la fàbrica valenciana "per als pròxims anys".

La fàbrica d'Almussafes es troba immersa en un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afecta uns 700 empleats perquè a partir d'aquest abril deixa de fabricar dos vehicles, els models S-Max i el Galaxy. La companyia encara no ha concretat detalls del nou vehicle que fabricarà a l'Estat.

Ford és una de les empreses que rebrà diners provinents del segon PERTE del vehicle elèctric

En un comunicat, UGT ha detallat que el pròxim 10 d'abril té una nova trobada amb la direcció mundial de l'automobilística a Colònia i espera a partir d'aleshores tenir una "radiografia més clara" de la situació -les unitats que es fabricaran, els llocs de feina que es garanteixen i el calendari previst d'inversions i llançament-.

Ford és una de les empreses que rebrà diners provinents del segon PERTE del vehicle elèctric. Segons va detallar el Ministeri d'Indústria a finals del 2023, l'automobilística rebrà 37,5 milions d'euros per a l'assemblatge de bateries a la fàbrica valenciana.

Més informació
Ford aterrarà la producció elèctrica a Almussafes
Ser competitiu és només ser barat? El Cas Ford
Més de 10.000 treballadors estatunidencs en vaga contra General Motors, Ford i Stellantis
Avui et destaquem
El més llegit