Fotoprix suspèn pagaments

La cadena de botigues de fotografia ha presentat suspensió de pagaments amb uns deutes de 12 milions.

 Una de les botigues de la cadena de fotografia
Una de les botigues de la cadena de fotografia
EFE
12 de Juliol de 2014
Act. 13 de Juliol de 2014
Fotoprix, una gran cadena de botigues de fotografia, amb uns 400 treballadors, va presentar aquest divendres 11 de juny suspensió de pagaments en un jutjat barceloní amb uns deutes de 12 milions. La cadena de botigues i laboratoris fotogràfics Fotoprix, l'única de les grans del sector que havia aconseguit sobreviure al canvi digital, va presentar aquest divendres concurs de creditors als jutjats de Barcelona, segons publica  La Vanguardia.

La companyia va explicar la seva declaració d'insolvència per la llarga crisi del sector a causa del canvi d'hàbits socials que va suposar l'èxit de la fotografia digital, el pes de l'endeutament derivat de les inversions realitzades per adaptar-se a aquesta transformació i l'actitud de la banca.

"Ens han tancat de cop les pòlisses de descompte per 4,5 milions en els últims mesos i això ha estat la punta després d'haver-ho intentat tot", va dir Porfirio González, fundador i propietari de la firma.

En el seu màxim moment d'esplendor, Fotoprix va arribar a comptar amb 300 establiments a Espanya, entre centres propis i franquiciats, i avui posseeix 95 botigues en propietat i 70 franquícies; mentre que la plantilla, que va arribar a les 700 persones, se situa ara en unes 400.

El terrible replegament sofert obeeix a la caiguda de les vendes, que han passat dels més de 80 milions del 2009 als amb prou feines 40 milions del passat exercici.

En la seva demanda de sol·licitud de concurs, l'empresa -assessorada per Carlos Noguera i Laura Suárez, del bufet Pintó Ruiz & Del Valle- ha declarat deutes de 12 milions d'euros, dels que prop de la meitat són amb la banca -BBVA, Popular, Sabadell, Bankinter i Deutsche Bank són els més afectats-.

Entre els creditors importants també figuren les administracions públiques: l'Agència Tributària (2,5 milions) i la Seguretat Social (0,5 milions). La intenció de l'empresa és negociar amb els creditors per intentar arribar a un acord, aprovar un pla de pagaments amb una quitança important i continuar.