Freixenet es repensa l'entrada de Henkell

L'actual president d'honor de l'empresa familiar ofereix obtenir el 51% del capital del grup

La multinacional catalana Freixenet farà junta d'accionistes dilluns que ve, 31 d'octubre, a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), han confirmat fonts de la companyia. La junta tindrà com a teló de fons el futur de Freixenet, ja que a l'oferta de Henkell & Co. s'hi ha sumat la del president d'honor de la companyia, José Ferrer Sala, que ofereix obtenir el 51% del capital social del grup per 230 milions d'euros, lleugerament per sota dels 255 milions del gegant alemany, que ha valorat la companyia en 500 milions.

Sembla que abans de final d'any podria tancar-se un acord entre Freixenet i Henkell, per la qual cosa la multinacional alemanya entraria com a soci industrial amb una participació d'entre el 20% i el 25%, lluny del 51% que pretenia Henkell inicialment.

La proposta inicial, del 51%, no era ben vista per les tres famílies del grup, ja que els Hevia estaven disposats a vendre, els Bonet es trobaven dividits i els Ferrer eren contraris a la venda, si bé semblava que les tres branques familiars havien acostat postures pel que fa a l'entrada de Henkell amb una participació que no superés el 25%.

L'oferta de Henkell no és vinculant i està condicionada que es completi una auditoria sobre la situació financera de l'empresa i el valor dels actius.

Fonts del gegant alemany han declinat donar detalls sobre l'estat de les negociacions i tampoc sobre si s'han produït variacions en la seva oferta per "motius de confidencialitat".

Oferta ferma
A diferència de l'oferta de Henkell, la de José Ferrer és ferma i s'ha compromès a formalitzar l'operació, i per a això els Ferrer s'han reunit amb entitats financeres per aconseguir crèdits que els permetin afrontar la compra.

José Ferrer, de 91 anys, s'ha mostrat des d'un començament contrari a la venda de l'empresa, dirigida actualment pel seu fill, Pedro Ferrer Noguer, si bé no es descarta l'entrada de nous accionistes externs com a minoritaris, per la qual cosa Henkell continuaria sent un actor important en les negociacions.

Fins ara, la família Ferrer ostenta un 42% del capital, la família Bonet un 29% dividit entre els quatre germans a parts iguals -Josep Lluís (actual president), Pere (director de Comunicació), Pilar i Eudald, i els Ferrer Hevia l'altre 29% restant.
Avui et destaquem
El més llegit