La Família Ferrer compra sis cellers a Freixenet

L'operació costarà 15 milions d'euros i es formalitzarà abans del 31 de juliol

Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, consellers delegats de Freixenet | EP Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, consellers delegats de Freixenet | EP

La família Ferrer comprarà els cellers que el grup Freixenet té fora de Catalunya. Segons ha avançat Expansión, es tracta de les finques de Vionta, a Rías Baixas; Valdubón, Ribera del Duero; Solar Viejo, la Rioja; Morlanda, al Priorat; Fra Guerau, al Montsant; i la Finca Ferrer, a l'Argentina.

La compra, que arriba després de l'aliança entre Freixenet i Henkell, a través de la qual el grup alemany va passar a tenir el 50% de les accions de la companyia catalana, costarà 15 milions d'euros i es formalitzarà abans del 31 de juliol. Pedro Ferrer Noguer serà qui rubriqui la compra i es converteixi en el nou propietari dels cellers.

L'operació respon a la decisió del grup Freixenet de desinvertir en vins per centrar-se en la producció de cava i espumosos. Amb tot, es preveu que les diferents marques de vi es continuïn comercialitzant sota el paraigua de Freixenet a través d'un contracte de serveis que la família Ferrer signarà amb el grup.

El 2017, les vendes del grup Henkell & Co van pujar fins als 702 milions d'euros, mentre que Freixenet SA va generar-ne 535 milions d'euros. Juntes, les dues firmes donen feina a 4.000 persones arreu del món.

 

Més informació
Henkell reorganitza Freixenet
Freixenet prescindeix de les bombolles i el glamur per l’anunci de Nadal
Henkell & Co passa a ser Henkell Freixenet
Avui et destaquem
El més llegit