Fundació 'La Caixa' recapta gairebé 400.000 euros per a bancs d'aliments

Amb aquest import, s'han aconseguit 420 tones d'aliments bàsics

La Fundació 'La Caixa' aconsegueix  420 tones d'aliments bàsics | Europa Press La Fundació 'La Caixa' aconsegueix 420 tones d'aliments bàsics | Europa Press

La segona edició de la campanya Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació 'La Caixa' amb el suport de CaixaBank, ha tancat amb 397.145 euros recaptats a Catalunya, ha informat aquest divendres la fundació en un comunicat. Amb aquest import, s'han aconseguit 420 tones d'aliments bàsics i més de 8.000 persones en situació de vulnerabilitat tindran una alimentació bàsica garantida durant tot l'estiu.

En total, a Espanya s'han aconseguit 2,2 milions d'euros, amb els quals s'han aconseguit 2.386 tones d'aliments bàsics que es distribuiran entre els 54 bancs d'aliments, associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal) i arribaran a unes 45.000 persones vulnerables. L'objectiu de la campanya Cap llar sense aliments és ajudar a les persones més afectades pels efectes col·laterals de la covid-19, que recorren a les gairebé 8.000 entitats col·laboradores per sol·licitar aliments.

El president de la Fundació 'La Caixa', Isidre Fainé, ha assegurat que l'emergència social derivada de la pandèmia "persisteix" i que per això s'ha d'ajudar a qui més ho necessita. Segons els bancs d'aliments catalans, la demanda d'ajuda va augmentar entorn d'un 30% després del comença de la pandèmia i els bancs de les quatre províncies catalanes van atendre a 60.000 persones més que l'any anterior.

Més informació
Fundació 'la Caixa' i Barcelona creen un nou 'hub' al CosmoCaixa
Barcelona i la Fundació 'La Caixa' destinen dos milions a subvencions científiques
Avui et destaquem
El més llegit