La Fundació ”la Caixa” se suma al pla d'acollida de refugiats ucraïnesos del Ministeri d’Inclusió

El projecte permetrà gestionar peticions d’acolliment per part de famílies de Madrid, Barcelona, Múrcia i Màlaga

El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá, y el presidente de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé | Cedida El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá, y el presidente de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé | Cedida

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han presentat avui el Projecte d’Acollida a Famílies d’Ucraïna per organitzar i coordinar la xarxa de famílies acollidores de refugiats, amb l’objectiu de sumar esforços davant l’arribada de persones afectades pel conflicte bèl·lic.

Concretament, la Fundació ”la Caixa” s’afegirà al circuit desplegat pel Ministeri en la fase posterior a la primera acollida d’emergència que reben els refugiats quan arriben al país. Aquesta primera acollida és de curta durada, en hostals, albergs o hotels, i permet fer una valoració de l’estat de la família i el diagnòstic de necessitats. Després d’aquesta primera acollida, la Fundació implementarà un projecte que permetrà activar, rebre i gestionar peticions d’acolliment per part de famílies espanyoles durant un període d’entre sis mesos i un any. Per a gestionar les peticions es valorarà el nombre de persones que poden allotjar, les característiques del domicili i el termini temporal durant el qual poden comprometre’s a mantenir l’acollida, entre altres paràmetres. Les sol·licituds validades es derivaran al mateix Ministeri i es connectaran amb les demandes d’acollida rebudes.

El projecte s’implementarà en quatre de les províncies que estan registrant un volum més gran d’arribades: Barcelona, Madrid, Múrcia i Màlaga. La Fundació ”la Caixa” preveu destinar 2,5 milions d'euros a la posada en marxa i el desenvolupament de la iniciativa durant el proper any.

"El Ministeri ha confiat en nosaltres per col·laborar en una de les tasques més necessàries davant la crisi humanitària a Ucraïna: l’acollida de persones afectades pel conflicte bèl·lic. Amb aquest projecte, pel qual la Fundació aposta decididament, volem contribuir a què els refugiats trobin la millor llar possible a Espanya, canalitzant a la vegada la solidaritat dels ciutadans", ha explicat Isidre Fainé, president de la Fundació ”la Caixa”. El ministre José Luis Escrivá ha destacat com n’és de “fonamental” posar en marxa un projecte com aquest i ha posat èmfasi en les responsabilitats i obligacions que suposa acollir refugiats. Per això, “hem d'assegurar-nos que les persones que seran acollides tenen suport i orientació, així com assistència jurídica i psicològica, i accés a les ajudes econòmiques per a allotjament i manutenció”.

Més informació
Rússia només permetrà pagar el gas natural rus en rubles
Alares llança un pla d'inclusió sociolaboral per als refugiats d'Ucraïna
Fira de Barcelona acollirà el gran centre d'acollida de refugiats ucraïnesos
Avui et destaquem
El més llegit