• Empresa
  • La fusta, gran triomfadora dels Advanced Architecture Awards 2024

La fusta, gran triomfadora dels Advanced Architecture Awards 2024

La primera façana industrialitzada i en fusta i la impressió 3D per a l'edificació, entre els guardonats

Els guardonats als Advanced Architecture Awards 2024, celebrats durant el Rebuild 2024 | Cedida
Els guardonats als Advanced Architecture Awards 2024, celebrats durant el Rebuild 2024 | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
21 de Març de 2024
Act. 21 de Març de 2024

La tecnologia i la sostenibilitat han estat les grans protagonistes dels Advanced Architecture Awards 2024, premis que se celebren en el marc de Rebuild 2024, i que s'han convertit en els que determinen els actors que estan marcant un abans i un després a la nova edificació. En aquest sentit, els premis distingeixen les empreses i professionals que lideren la transformació cap a una construcció més industrialitzada, circular i digitalitzada.

 

Amb més de 300 candidatures, la setena edició dels Advanced Architecture Awards ha demostrat l'aposta creixent pel nou model constructiu, la fusta, l'automatització de processos i la creació d'espais que prioritzen la salut i l'eficiència energètica.

Els líders en innovació per a una nova edificació

El premi Zehnder a la innovació de producte, material o sistema ha estat per a ABB i la seva impressió 3D robotitzada, mentre que el Premi Fundació Gómez-Pintado al millor projecte de construcció de fusta ha recaigut en Waugh Thistleton Architects, pel desenvolupament de l'edifici The Black & White Building (Londres). D'altra banda, el Premi Thermochip al millor projecte de construcció industrialitzada ha estat per a Nasuvinsa per Housing Navarra, una iniciativa del Govern de Navarra que respon a la necessitat de proporcionar llars de lloguer assequibles. Pel que fa al Premi Bilba a la digitalització o aposta tecnològica a l'edificació, s'ha distingit el projecte col·laboratiu de CIP Arquitectes, AEDAS Homes i LignumTech, en què s'ha incorporat BIM per dur a terme la primera façana industrialitzada de fusta en una promoció d'habitatges al barri madrileny del Cañaveral.

 

Aquests, però, no han estat els únics guardons. El Premi AEDAS Homes al millor projecte d'interiorisme i experiència d'usuari ha estat atorgat a Eslava i Tejada Arquitectos per la remodelació del menjador escolar CPEIP Larraintzar (Navarra). Finalment, el Premi Aldes al millor projecte de sostenibilitat, descarbonització o major autogeneració d'energia en un edifici, ha destacat el treball de l'estudi BIG al nou edifici GOe – Gastronomy Open Ecosystem de Donostia Sant Sebastià de Basque Culinary Center.