Gabarró toca fusta amb l'exportació a Panamà

L'empresa vallesana tanca un acord per proveir aquest material als nous hotels i 'ressorts' que s'estan construint al país centre-americà

El canal de Panamà
El canal de Panamà

L’empresa catalana Gabarró, amb seu a Sabadell (Vallès Occidental), ha signat un acord amb la companyia de Panamà Ardeco per subministrar la fusta de nous hotels i ressorts que s’estan construint al país centre-americà. En concret, Gabarró proveirà panells de fusta de melamina per fer el muntatge dels mobles dels nous equipaments turístics.

Fins ara l’empresa ja ha enviat nou contenidors de fusta a Panamà per projectes derivats d’aquest acord, amb un volum d’uns 225 metres cúbics, mentre que preveu enviar-ne 13 més a curt termini, en aquest cas ja tallats i preparats per fer el muntatge. Gabarró fa d’intermediari entre fabricants de fusta –per aquest projecte de la gamma gamela- i empreses finals, fent el tractament o modificacions necessàries al producte a les seves instal·lacions del Vallès Occidental.

Segons el responsable d’exportacions de Gabarró, Bernard Duliere, “vam fer una anàlisi del país, vam veure que hi havia una renda per càpita elevada i que nosaltres podíem aportar productes que no hi havia al mercat, amb més qualitat i millor servei”. “Tallem la fusta a Catalunya per ser més eficients en el transport i entreguem el producte llest per muntar, volem ser més àgils que altres empreses”, explica Duliere. En el futur, Gabarró té l’objectiu de diversificar els productes que exporta a Panamà i començar a vendre parquets i fustes d’exterior.

L’empresa va potenciar i reforçar l’any 2015 el departament d’exportacions, tot i que van començar a vendre a l’exterior l’any 2009 arran de la crisi. Han elaborat un pla de creixement a set anys amb la previsió d’arribar a exportar un 20% de les vendes de l’empresa a mercats com França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia i la regió del nord d’Àfrica, principalment. Gabarró va crear-se l’any 1850 com a fabricant de carros de fusta, i actualment compta amb 120 treballadors i cinc delegacions a l’Estat espanyol.

Per introduir-se a Panamà, l’empresa ha comptat amb el suport d’Acció a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà. De fet, Gabarró és una de la cinquantena d’empreses catalanes que va participar a la missió comercial de Panamà i Cuba organitzada el novembre de l’any passat per Acció i el Port de Barcelona.

Més informació
Quan els bancs es barallen per finançar les pimes
Worldsensing tanca una ronda de 8,3 MEUR per completar la seva transformació
"Tenir una empresa sense marge no té sentit"
Avui et destaquem
Comentaris