La Generalitat digitalitza 1.000 pimes catalanes

El departament d'Empresa i Treball destina 12,5 milions d'euros a la transició tecnològica de petites empreses del país mitjançant el programa ProAcció

Empresa i Treball digitalitza 1.000 pimes de tot el país | ACN Empresa i Treball digitalitza 1.000 pimes de tot el país | ACN

El departament d'Empresa i Treball de la Generalitat ha impulsat la digitalització de 1.000 pimes catalanes mitjançant el programa ProAcció 4.0. Des del llançament de la iniciativa, l'any 2019, la conselleria ha fet una inversió total de 12,5 milions d'euros, vehiculada mitjançant l'agència per a la competitivitat de les empreses d'Acció, en ajuts directes a pimes industrials per a la seva transició tecnològica.

El programa ProAcció compta amb dues línies de subvencions principals, segons el nivell de digitalització de l'empresa beneficiària. Les empreses participants del programa, així, han pogut o bé realitzar un diagnòstic previ de la seva situació per establir plans de transformació – en aquest cas amb ajudes de fins a 8.000 euros – o bé implementar l'estratègia ja planificada i incorporar-hi tecnologies com la fabricació additiva, el big data, la robòtica o la IA – amb fins a 20.000 euros de subvenció.

Per sectors industrials, un 13% del miler d'empreses beneficiades pel programa han estat del sector dels béns d'equip. L'alimentació i productes gourmet ha suposat un 11% dels participants, mentre que tant la metal·lúrgia com la construcció han aportat un 6% cadascuna. Per territoris, el Barcelonès ha estat la comarca amb més beneficiades (37%) seguida pel Vallès Occidental (11%) i el Baix Llobregat (9%).

La directora general d'Indústria i consellera delegada d'Acció, Natàlia Mas i Guix, considera que el balanç del programa permet "complir tots els compromisos amb l'impuls a la digitalització a la pràctica totalitat del país". La directora considera, així, que la digitalització és "l'única via per garantir que disposem de més i millor indústria, que genera valor afegit i llocs de treball de qualitat".

Més informació
Acció assistirà les empreses afectades per la crisi de subministraments
Acció ajuda a l'adaptació al Brèxit de projectes catalans
Acció Climàtica dedica 1MEUR a implementar zones de baixes emissions
Avui et destaquem
El més llegit