Acció assistirà les empreses afectades per la crisi de subministraments

El conseller d'Empresa i Treball Roger Torrent anuncia una nova finestreta mitjançant la que l'agència resoldrà consultes i incidències de pimes del país

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent | EP El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent | EP

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat Roger Torrent ha anunciat la creació d'una nova finestreta d'atenció a les empreses afectades per la crisi dels subministraments. El nou servei, vehiculat mitjançant l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat Acció, oferirà a pimes del país atenció i intermediació d'especialistes i experts en comerç internacional per resoldre dubtes i incidències.

Així, la Finestreta d'Aprovisionament Logística d'Acció – així s'anomena el servei – oferirà a les empreses la resolució de problemes diversos, des de preguntes relacionades amb l'aprovisionament fins al contacte amb nous proveïdors i clients, monitoratge de les compres i el seu transport o orientació logística per "fer front als obstacles en l'àmbit del comerç internacional".

A més d'aquesta nova finestra, Torrent també ha anunciat l'establiment de diverses línies de crèdit per valor de 100 milions d'euros dedicades a finançar les necessitats de capital circular de les empreses afectades per la crisi. El finançament, que s'oferirà conjuntament amb l'Institut Català de Finances, podrà comptar amb una garantia de fins al 80% per part del mateix departament.

El conseller Torrent ha assegurat que l'escenari és "molt complex" i "amenaça la competitivitat de les empreses catalanes". En aquest sentit, reivindica que el departament "ha fet i farà tot el que estigui al seu abast per ajudar les empreses catalanes". Així, celebra la iniciativa i considera que aquesta va "més enllà" del mer acompanyament al teixit productiu del país.

Més informació
El Govern i l'ICF obren ajudes per a la crisi de subministraments
Pànic nadalenc per la crisi de subministraments
El vehicle d'ocasió dispara vendes per la manca de subministraments
Avui et destaquem
El més llegit