La Generalitat injecta 27 MEUR per impulsar 44 projectes de reindustrialització a Catalunya

La línia d'ajuts contribuirà a crear 1.838 llocs de treball

El conseller Roger Torrent visitant l'empresa Hamelin Brands (Oxford) de Flaçà | ACN El conseller Roger Torrent visitant l'empresa Hamelin Brands (Oxford) de Flaçà | ACN

Un total de 44 projectes han rebut 27 milions d'euros per fomentar la reindustrialització del Departament d'Empresa i Treball, la inversió més gran en ajuts directes que ha fet la Direcció General d'Indústria fins ara. Aquestes xifres suposen un increment del 45,1% del pressupost respecte a la convocatòria del 2021 (18,6 milions d'euros).

L'execució d'aquests projectes suposarà una inversió global de 519 milions d'euros a Catalunya i la generació de 1.838 llocs de treball. Ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, des de la planta d'Hamelin Brands (Oxford) a Flaçà (Gironès), una de les vuit empreses gironines que han rebut la subvenció. La Generalitat ha anunciat també una nova línia d’ajuts per microempreses i pimes de 6,5 milions d'euros. 

De la seva banda, la directora general d’Indústria, Natàlia Mas, ha destacat "la diversitat dels projectes que han rebut l'ajut en aquesta convocatòria,  reflex de com és la indústria catalana". En aquest sentit, ha explicat que "hi ha 17 sectors representats on destaca la indústria química i matèries plàstiques i els 44 projectes estan repartits en 16 comarques on destaquen els dos vallesos".

Avui et destaquem
El més llegit