Genís Roca liderarà Catalunya 2022, grup d'experts per superar la crisi per la COVID

El col·laborador de VIA Empresa coordinarà juntament amb Victòria Alsina un col·lectiu igualitari per mobilitzar recursos i talents

Reunió del president i el vicepresident amb el grup de treball de l'estratègia Catalunya 2022 | Govern Reunió del president i el vicepresident amb el grup de treball de l'estratègia Catalunya 2022 | Govern

El 15 d'abril en Genís Roca, col·laborador i membre del Consell Editorial de VIA Empresa, entre molts altres càrrecs ben merescuts, signava un article en aquest diari molt contundent: "Govern: necessitem un equip". Ara l'equip ha arribat i ell serà qui el coordine, juntament amb Victòria Alsina, directora acadèmica del NYU CUSP de Nova York. Ho ha anunciat aquest dimarts el president Quim Torra en la presentació que ha fet del pla Catalunya 2022. "És un projecte de país que vol analitzar la Catalunya post-Covid-19, la Catalunya que ha de construir un món disruptiu, que ha de construir un project basat en una estratègia per buscar el màxim talent, la màxima expertesa i el màxim talent", ha explicat el president Torra.

En el seu article en aquest mitjà, Roca deia: "Necessitem confiar en les persones que ens lideren, i en que aquestes persones lideren un equip competent i eficaç. I això aplica tant a governs com a empreses. Sense confiança no ens en sortirem, per molt autoritaris que es posin". Ara, el Govern català ha fet seves les recomanacions de Roca i configura un equip per analitzar la reconstrucció que ha de venir. I anava més enllà, ja que parlava d'integrants: "A casa nostra sort en tenim del Dr. Oriol Mitjà, que ha merescut el suport i la confiança de la majoria de la població, però segurament li estem demanant posicionament i presa de decisions en massa temes i és injust que ell hagi d’assumir tanta responsabilitat en un pla general de desconfinament i recuperació de l’activitat. No només necessitem un pla, sobretot necessitem un equip i poder confiar". 

Ara té equip i aquests són els noms: Joan Abellà, Jordi Amat, el també col·laborador de VIA Empresa Oriol Amat, Tatxo Benet, Elisenda Bou, Elies Campo, Mònica Campos, Albert Cañigueral, Mercè Crosas, José Antonio Donaire, Martina Font, Anna Garriga, Gabriel Jené, Jacint Jordana, Josep Maria Martorell, Ramon Maspons, Neus Monllor, Cristina Nadal, Laura Peracaula, Mercè Pujol, Coral Regí, Pep Salas, Jordi Sellas, Maria Sisternas, Montserrat Solsona, Lluís Torner, Laura Urquizu i Montserrat Vendre. 15 homes i 15 dones fent de la paritat un dels missatges clars que des de Govern es vol llançar a la societat.

Més info: Govern: necessitem un equip

El president acompanyat pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, han presentat des de la sala Torres Garcia de Palau un projecte que ha de servir per dissenyar la sortida a la crisi del coronavirus, a partir de la participació de 30 experts -que n'acabaran sent uns 400. El projecte té previst elaborar un document inicial a finals de juliol, i presentar les conclusions de treball el febrer de 2021. Aragonès ha destacat que el debat tindrà d'aquests grups de treball "autònoms" tindran "independència de criteri".

Més informació
La Lliga dels extraordinaris
Avui et destaquem
El més llegit