Glovo acomiadarà 140 persones a la seu de Barcelona

Així ho assegura el Col·lectiu Ronda

Imatge d'un repartidor de Glovo | Cedida Imatge d'un repartidor de Glovo | Cedida

Glovo ha pactat 140 acomiadaments amb els treballadors i treballadores de la seu corporativa del districte del 22@ de Barcelona. Segons ha informat el Col·lectiu Ronda, qui exerceix les tasques d’assessorament legal a part de les persones afectades, la xifra representa set acomiadaments menys que les previsions inicials.

Cap de les dues parts vol fer públics els imports ni les condicions de les indemnitzacions, però la cooperativa d’advocats titlla l’acord de “digne i satisfactori”. A finals de gener, Oscar Pierre, conseller delegat i un dels fundadors de Glovo, va enviar un comunicat intern per informar d'una retallada global del 6,5% dels llocs de treball amb una afectació directa a la capital catalana.

En aquell moment, la companyia propietat del grup alemany Delivery Hero, va explicar com els acomiadaments no inclourien cap repartidor ni operador dels centres logístics. Glovo va tancar els comptes de l’any 2022 amb uns números vermells de 304 milions d’euros. 

A partir dels resultats, la firma dirigida per Pierre i Sacha Michaud justificava l’ERO per “la situació econòmica, l’evolució registrada i la desacceleració de les taxes de creixement anuals”. També a principis del 2023, Glovo va rebre una multa de 56,7 milions d’euros per part d’Inspecció de Treball per contractar falsos autònoms i persones estrangeres sense el pertinent permís de treball. 

Més informació
Sacha Michaud (cofundador de Glovo) crea una empresa per invertir en startups
Glovo perd 304 MEUR
Multa de 56 MEUR a Glovo
Avui et destaquem
El més llegit