El Govern espanyol planteja que els autònoms cotitzin segons els ingressos reals

L'executiu estatal considera que hi ha un percentatge "important" del col·lectiu que contribueix "per sota" del que li tocaria

Magdalena Valerio és la ministra de Treball Magdalena Valerio és la ministra de Treball

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol estudia que els autònoms cotitzin segons els ingressos reals. Valerio ha explicat que hi ha un percentatge "important d'autònoms" que cotitzen "per sota" de les bases de cotització sobre les quals haurien de cotitzar, tot i que ha afegit que també n'hi ha que cotitzen "per sobre del que toca". Per això ha afirmat que "caldria" un acord perquè els autònoms cotitzessin "en funció dels ingressos reals", tal com els treballadors per compte aliè ho fan en funció dels "salaris reals".

Valerio ho ha dit en una atenció als mitjans prèvia a la inauguració d'un acte organitzat per l'associació d'autònoms ATA, on també ha anunciat que "s'intensificarà" l'acció de la inspecció de Treball per "lluitar contra el fals autònom". A parer de la ministra, "no s'ha d'utilitzar la legislació laboral de manera abusiva" quan implica "pitjors condicions laborals" per a les persones que estan en aquesta situació.

D'altra banda, la titular de la cartera de Treball ha afirmat que cal fer un "repàs important" a la prestació per cessament d'activitat. I ha explicat que en aquests moments s'està "recaptant més del que s'està repartint", perquè els requisits són "molt complexos i difícils de complir".

Finalment ha explicat que el seu Ministeri també preveu estimular la incorporació de les dones al sector dels autònoms, que són el 35% d'un un col·lectiu de 2,3 milions de persones al conjunt de l'Estat. Per això ha dit que cal "intensificar" les polítiques de conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les persones que s'hi dediquen.

Més informació
El jutge: els 'riders' de Deliveroo són falsos autònoms
La tarifa plana d'autònoms és una "barra lliure" de contractació fraudulenta
S'amplia la tarifa plana per als autònoms
Avui et destaquem
El més llegit