CA | ES

Govern i taxistes arriben a un principi d'acord per desconvocar la vaga

El conseller Damià Calvet explica que s'estudiarà una ampliació del temps de precontractació amb una forquilla addicional per a l'AMB

Taxis aturats a la Gran Via de Barcelona | ACN Taxis aturats a la Gran Via de Barcelona | ACN

El Govern i els taxistes han arribat a un principi d'acord aquest dissabte a la nit per desconvocar la vaga indefinida iniciada ahir. Després d'una reunió de gairebé quatre hores on també hi han participat representants de l'AMB, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que estudiaran una ampliació dels 15 minuts fixats inicialment per contractar un servei de VTC amb una forquilla addicional per a l'AMB que s'aplicarà atenent "a criteris territorials , ambientals i de durada del servei".

Això sí, el conseller ha deixat clar que aquest principi d'acord, que es treballarà amb els serveis jurídics del Departament i es portarà a consideració dimarts vinent del Consell Executiu, té com a condició que es desconvoqui la vaga avui mateix. Tot i que no ha volgut valorar l'acord abans de traslladar el resultat en assemblea a la resta del col·lectiu, 'Tito' Álvarez ha assegurat que "obre una porta" a desconvocar la vaga.

El conseller Calvet, que no ha volgut en cap moment concretar de quan serà aquesta forquilla addicional, ha explicat que si el principi d'acord tirés endavant suposaria que Barcelona i els altres 35 municipis de l'AMB podrien regular una ampliació del temps de precontractació dels serveis de vehicles VTC a sumar als 15 minuts establerts al decret del Govern. 

El principi d'acord, que serà estudiat demà diumenge i dilluns "tècnica i jurídicament", es portarà a consideració al Consell Executiu de dimarts. El mateix dimarts a la tarda, Govern, taxistes i AMB es tornaran a reunir per avaluar l'acord i en cas que s'aprovi en assemblea per part dels taxistes quedaria validat. Tot i aquest impàs de tres dies per aprovar-se, Calvet ha deixat clar en tot moment que la seva consideració i estudi tenia com a condició innegociable l'aixecament de la vaga aquesta mateixa nit. 

Al seu torn, el portaveu dels taxistes, Alberto 'Tito' Álvarez, tot i que no ha donat detalls de l'acord sí que ha reconegut que la reunió ha estat satisfactòria i que veia factible poder desconvocar aquesta mateixa nit la vaga indefinida iniciada divendres i abandonar la Gran Via. 

Per últim, el conseller Calvet ha informat que dilluns al matí hi haurà una reunió amb els representants de les VTCs que aquest dissabte a la tarda han tallat la Diagonal en protesta per no haver sigut convocats a la reunió d'aquesta tarda i per denunciar els atacs violents que han patit de mans de taxistes. 

Més informació
Competència i els taxis, enfrontats per l'anticipació per contractar VTC
El preu dels taxis de Barcelona s'apujarà un 2,6% abans de Nadal
Les vendes del comerç i la restauració cauen un 30% per la vaga dels taxis
Avui et destaquem
El més llegit