Grífols rep l'aprovació de l'OPA sobre Biotest

L'autoritat alemanya de supervisió financera ratifica l'oferta de 43 euros l'acció ordinària i 37 euros la preferent presentada per la farmacèutica catalana

Les autoritats alemanyes aproven l'OPA de Grífols sobre les accions restants de Biotest AG | EP Les autoritats alemanyes aproven l'OPA de Grífols sobre les accions restants de Biotest AG | EP

Grífols ha rebut l'aprovació de l'autoritat federal alemanya de supervisió financera a l'oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària llançada als accionistes de Biotest AG. La farmacèutica catalana, que ja compta amb el 90% de les accions ordinàries de la companyia alemanya i l'1% de les preferents després de la seva adquisició de Tiancheng Pharmaceutical Holdings, espera fer-se amb la resta de títols amb aquesta operació.

L'OPA presentada per Grífols contempla una oferta d'adquisició en efectiu a 43 euros l'acció ordinària i a 37 euros la preferent, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La compra, segons la catalana, reforçarà la posició de Grífols "accelerant i ampliant la seva cartera de productes" i la seva presència comercial.

La farmacèutica considera que la inversió pot contribuir a "ampliar i diversificar" el seu subministrament de plasma, amb la incorporació de 26 centres de plasma a Europa. La transacció està encara subjecta a diverses aprovacions i condicions reguladores, i el seu tancament s'espera per finals del primer semestre de 2022.

Més informació
Grífols compra la farmacèutica Tiacheng per 1.100 milions d'euros
Grifols guanya 266,8 milions d'euros gràcies a "l'esforç inversor"
Grífols construirà una planta de solucions intravenoses a Nigèria
Avui et destaquem
El més llegit