Grífols es prepara pel relleu generacional

El conseller delegat abandonarà el càrrec a partir de l'1 de gener de 2017 | Víctor Grifols deixarà la direcció de la companyia al seu germà i al seu fill

El consell d'administració de Grifols ha aprovat per unanimitat el seu pla de successió en el qual el relleu generacional previst reitera el compromís de la família fundadora amb la companyia, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Aquest pla proposat per Víctor Grifols Roura, actual president i conseller delegat de la companyia, contempla el traspàs de les seves responsabilitats executives a Raimon Grifols Roura (germà) i Víctor Grifols Deu (fill), en qualitat de consellers delegats solidaris, a partir de l'1 de gener de 2017, així com la seva permanència com a president no executiu del consell d'administració.

El pla de successió, que estableix l'any 2016 com a període de transició perquè el relleu es produeixi de forma ordenada i planificada, ha estat prèviament valorat per la Comissió de Nomenaments i Retribucions de Grifols.

L'actual president i conseller delegat de Grifols, Víctor Grifols Roura, considera que ha arribat el moment de cedir la responsabilitat executiva de la companyia a una nova generació "molt ben preparada i capaç de dirigir la companyia fins a nivells tan alts com els assolits des de 1987 fins avui".

"Estic tranquil perquè he dipositat la meva confiança en els millors candidats. Tots dos coneixen la companyia tant o millor que jo, i la seva joventut i preparació professional són un valor afegit per afrontar els reptes futurs de Grifols. Però no em retiro totalment de l'empresa. Des de les meves funcions com a president no executiu del consell d'administració seguiran comptant amb tot el meu suport, coneixement i experiència", ha subratllat.

Raimon Grifols Roura i Víctor Grifols Deu tenen perfils complementaris i comparteixen la mateixa estima, lliurament i dedicació a la companyia que els seus predecessors.

En aquest sentit, segons ha ressaltat el grup, el relleu generacional previst reitera el compromís de la família fundadora amb la companyia i reforça la vocació de continuïtat dels valors i de l'esperit que han permès a Grifols convertir-se en una de les companyies capdavanteres en la producció de tractaments terapèutics amb proteïnes plasmàtiques en les seves 75 anys d'història.

Víctor Grifols Roura, que en 2017 complirà 67 anys, preveu fer efectiva la seva successió amb la mateixa edat amb la qual ell va succeir al seu pare, Víctor Grifols Lucas, com a conseller delegat.

El pla de successió contempla la permanència de Víctor Grifols Roura en els seus actuals càrrecs, com a president i conseller delegat, fins al 31 de desembre de 2016; el nomenament de Víctor Grifols Deu com a conseller executiu en la propera junta general ordinària d'Accionistes prevista per 2016, i els nomenaments de Raimon Grifols Roura i Víctor Grifols Deu com a consellers delegats amb caràcter solidari l'1 de gener de 2017.

També la permanència de Víctor Grifols Roura com a president no executiu del consell d'administració a partir de l'1 de gener de 2017, i el nomenament de Thomas Glanzmann com a vicepresident no executiu del consell d'administració a partir de l'1 de gener de 2017.
Avui et destaquem
El més llegit