Grifols compra centres de plasma a Montreal i Estats Units

L'empresa busca enfortir la seva presència al Canadà i inverteix 460 milions de dòlars en reforçar la seva presència al continent americà

Grifols es convertirà en l'únic productor comercial a gran escala de medicaments plasmàtics al Canadà Grifols es convertirà en l'únic productor comercial a gran escala de medicaments plasmàtics al Canadà

La multinacional catalana Grifols ha adquirit un centre de fraccionament de plasma i dues plantes de purificació a Montreal, juntament amb onze centres de plasma als Estats Units al grup sud-coreà GC Pharma per un valor de 460 milions de dòlars, segons ha informat la companyia en un comunicat. L'operació busca a estendre l'obtenció i fraccionament de plasma a escala global i enfortir la presència de la multinacional al Canadà, on col·labora amb el seu sistema nacional d'hematologia. Durant més de 30 anys, la multinacional ha fraccionat plasma canadenc a través del seu servei de fraccionament industrial de plasma per destinar-los a medicaments del sistema de salut del país nord-americà.

Segons el conseller delegat de la companyia, Víctor Grífols Deu, l'acord "representa un nou i important pas" en l'estratègia a llarg termini i va en la línia de "contribuir que els països puguin aconseguir l'autosuficiència de medicaments plasmàtics, essencials per als pacients que en depenen". Per la seva banda, el president comercial de la divisió Bioscience de Grífols, Joel Abelson, ha assegurat que el mercat canadenc és el que consumeix més productes plasmàtics per habitant arreu del món i ha destacat que compta "amb un important potencial de creixement".

L'operació no requerirà cap finançament addicional. Segons explica l'empresa, el tancament de la transacció s'ha garantit amb uns nivells mínims de patrimoni net, capital circulant i caixa. Un cop obtingudes les llicències i autoritzacions per a les instal·lacions, Grifols es convertirà en l'únic productor comercial a gran escala de medicaments plasmàtics al Canadà, amb capacitat per fraccionar 1,5 milions de litres de plasma a l'any. Grifols estima poder produir immunoglobulina i albúmina en aquestes instal·lacions a partir del 2023 per al mercat canadenc.

El tancament de la compra està pendent d'aprovacions reguladores i s'espera que es concreti abans de finals del 2020.

Més informació
Grifols comença a produir immunoglobina anticovid-19
Grifols invertirà 130 MEUR en una nova planta a Lliçà de Vall
Avui et destaquem
El més llegit