Grifols “treballa activament” per emetre deute sènior garantit

La farmacèutica espera tancar la venda del 20% de Shanghai RAAS al grup Haier el primer semestre d’enguany

La seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès | EP La seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès | EP

Grifols ha informat que “treballa activament” per emetre deute sènior garantit i que, en cas d’èxit, serveixi per refinançar el deute no garantit que venç el 2025. Així ho ha detallat en un comunicat a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i després que la setmana passada la multinacional precisés al regulador que el nou càlcul de l'ebitda i de la ràtio de deute era de 10.527 milions d'euros, més de mil milions del que s'havia calculat anteriorment.

D’altra banda, la multinacional ha assenyalat que espera tancar la venda del 20% de Shanghai RAAS al grup Haier, per un import de 1.800 milions de dòlars, el primer semestre de 2024.

La multinacional espera tancar la venda del 20% de Shanghai RAAS al grup Haier, per un import de 1.800 milions de dòlars

L’empresa catalana ha assegurat que els ingressos d’aquesta operació es destinaran a la reducció del deute garantit. En la presentació dels resultats anuals de 2023 -feta a finals de febrer-, Grifols va determinar que el deute financer era de 9.420 milions d’euros i la ràtio de palanquejament era de 6,3.

 

Més informació
Grifols obre amb números verds a borsa, però torna a caure amb pèrdues de més del 3,5%
KPMG desautoritza Gotham i dóna llum verda als comptes de Grifols
Avui et destaquem
El més llegit