
02
de Desembre
de
2014
Act.
03
de Desembre
de
2014
El Grup Alimentari Argal ha obtingut la majoria del capital d'Embotits Monells, en una operació que li permetrà augmentar de mida i incrementar la seva facturació de productes carnis i embotits fins als 275 milions d'euros, així com superar els 1.000 treballadors.
En un comunicat conjunt, Argal i Monells han informat aquest dimarts d'aquesta transacció, que els facilitarà dur a terme economies d'escala en la política de compres o en logística, encara que la segona firma mantindrà la seva autonomia de gestió i operarà amb la seva marca d'origen.
El president del Grup Alimentari Argal, Antonio Escribà, ha destacat que l'operació contribuirà a la consolidació d'un sector que veu "excessivament atomitzat" i els permetrà emprendre projectes de més envergadura tant en el mercat nacional com en l'estranger.
Millorar la competitivitat, l'objectiu
Per la seva banda, Pere Monells, soci de referència d'Embotits Monells, ha indicat que "la integració de la companyia en Grup Alimentari Argal millora la seva competitivitat i sostenibilitat davant dels reptes presents i futurs, unint forces i talent per despuntar en el competitiu mercat carni espanyol i reforçar la seva posició internacional". Embotits Monells factura 85 milions d'euros i compta amb una plantilla de 293 treballadors, mentre que Grup Alimentari Argal preveu tancar 2014 amb unes vendes del voltant de 190 milions d'euros i hi treballen 740 persones.
Argal, que ocupa la tercera posició a Espanya en el sector d'elaborats carnis i té filials a França i Alemanya, compta amb una àmplia gamma d'elaborats carnis com pernil cuit, pernil curat, gall dindi, carns fredes, embotits, fuet i patés, així com amanides refrigerades a punt per menjar. Grup Alimentari Argal compta amb centres de producció a Catalunya, Navarra i Extremadura.
En un comunicat conjunt, Argal i Monells han informat aquest dimarts d'aquesta transacció, que els facilitarà dur a terme economies d'escala en la política de compres o en logística, encara que la segona firma mantindrà la seva autonomia de gestió i operarà amb la seva marca d'origen.
El president del Grup Alimentari Argal, Antonio Escribà, ha destacat que l'operació contribuirà a la consolidació d'un sector que veu "excessivament atomitzat" i els permetrà emprendre projectes de més envergadura tant en el mercat nacional com en l'estranger.
Millorar la competitivitat, l'objectiu
Per la seva banda, Pere Monells, soci de referència d'Embotits Monells, ha indicat que "la integració de la companyia en Grup Alimentari Argal millora la seva competitivitat i sostenibilitat davant dels reptes presents i futurs, unint forces i talent per despuntar en el competitiu mercat carni espanyol i reforçar la seva posició internacional". Embotits Monells factura 85 milions d'euros i compta amb una plantilla de 293 treballadors, mentre que Grup Alimentari Argal preveu tancar 2014 amb unes vendes del voltant de 190 milions d'euros i hi treballen 740 persones.
Argal, que ocupa la tercera posició a Espanya en el sector d'elaborats carnis i té filials a França i Alemanya, compta amb una àmplia gamma d'elaborats carnis com pernil cuit, pernil curat, gall dindi, carns fredes, embotits, fuet i patés, així com amanides refrigerades a punt per menjar. Grup Alimentari Argal compta amb centres de producció a Catalunya, Navarra i Extremadura.