Grup Petrus invertirà 68 milions d'euros a Catalunya

La companyia madrilenya preveu construir en els propers cinc anys més de 250 habitatges

Luis Rabassa, vicepresident executiu de Petrus Grup | Europa Press
Luis Rabassa, vicepresident executiu de Petrus Grup | Europa Press

Petrus Grup Immobiliari, amb seu central a Madrid, invertirà un total de 68 milions d'euros en els propers cinc anys en diversos projectes a Catalunya que suposaran un total de 252 habitatges i 35.500 metres quadrats de construcció. Així ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press el vicepresident executiu, Luis Rabassa, que ha indicat que d'aquesta xifra global uns 40 milions s'invertiran en els propers tres exercicis.

Els projectes inclouen la rehabilitació d'espais emblemàtics de la ciutat, així com la construcció d'habitatges al Prat de Llobregat, Molins de Rei i Teià. La companyia pagarà amb fons propis un "percentatge molt alt" de la inversó global, un esforç que es veurà recompensat si la companyia manté l'evolució positiva que ha experimentat a la comunitat catalana. "El creixement en els darrers quatre anys a Catalunya ha estat molt bo, d'un 40%", ha assegurat Rabassa.

El preu final de venda d'aquestes construccions, que es destinen a classe mitjana-alta, es determinarà un cop es faci un estudi de mercat de les diverses zones, encara que Rabassa ha avançat que actualment el metre quadrat al Baix Llobregat oscil·la entre els 2.500 i els 3.000 euros, i a Teià entre els 4.000 i 4.500.

Preguntat per si torna a haver-hi bombolla immobiliària, tal com va passar abans de la crisi, Rabassa ha sostingut que el que s'està produint és un reequilibri del mercat. "Assistim a una evolució lògica del mercat immobiliari després de 10 anys d'aturada i escassa producció. No hi ha bombolla perquè estem obligats a vendre sobre plànol", ha explicat, encara que ha admès que s'estan produint canvis amb l'arribada d'inversors i fons estrangers.

Ampliar el negoci

Al gener d'aquest any, el grup ha llançat la gestora Alquila Mejor, que té com a objectiu finalitzar l'exercici amb 500 habitatges en gestió i que, encara que de moment només opera a Madrid, l'objectiu és consolidar aquesta zona i fer el salt a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Alquila Mejor se suma a altres línies de negoci del grup, que disposa de la promotora Petrus -amb presència a Madrid, Barcelona i Colòmbia-, la consultora Larvia i Luxury Rentals, dedicada al lloguer de curta estada de pisos, una línia que actualment només opera a Madrid però per la qual també s'estan explorant oportunitats a la capital catalana.

Rabassa ha descartat operacions a Espanya fora de Madrid i Barcelona, i en l'àmbit internacional el grup, que compta amb 45 treballadors repartits en aquestes dues ciutats i amb 25 a Colòmbia, està obert a oportunitats en països llatinoamericans.

Més informació
Quants anys de sou es necessiten per comprar un habitatge a cada comunitat autònoma?
L'habitatge social aixeca 90 MEUR
Sant Cugat és la ciutat catalana amb el preu de l'habitatge més car
Avui et destaquem
Comentaris