Grup Sifu dóna feina a 182 persones amb diversitat funcional

L'oficina de València és la que més creix durant el 2018 amb 38 noves incorporacions

L'empresa Grup Sifu és una de les que incorpora treballadors amb discapacitat L'empresa Grup Sifu és una de les que incorpora treballadors amb discapacitat

"Les empreses que no ofereixin un component social no sobreviuran", assegurava Cristian Rovira, vicepresident de Grup Sifu, en una entrevista a VIA Empresa. Tant és així que el Centre Especial d'Ocupació del Grup Sifu especialitzat en Facility Services & Management ha creat 182 nous llocs de feina per a persones amb diversitat funcional, considerada de dificil inserció, durant el 2018. La diversitat funcional implica algun tipus de discapacitat amb un grau superior al 65% i a les persones amb malalties mental o discapacitats intel·lectuals. En total, són ja 1.400 treballadors, el que representa un 30% de la plantilla.

Rovira: "Les empreses que no ofereixin un component social no sobreviuran"

"Aquest col·lectiu acostuma a trobar-se amb més dificultats a l'hora de trobar feina i, en moltes ocasions, necessita un suport especial durant l'adaptació al lloc de feina", s'asseguren des del Grup Sifu. a en un comunicat. En aquest sentit, Grup Sifu també ha reivindicat que dóna feina a més de 4.600 persones, de les quals fins a un 90% tenen algun tipus de discapacitat, ja sigui "física, intel·lectual, sensorial, orgànica o una malaltia mental". Ara, però, l'entitat s'ha centrat en potenciar la integració de les persones amb diversitat i de difícil inserció, tal com es deixa constància en un comunicat. 

En els Centres Especials d'Ús del Grup Sifu existeix també la figura de les unitats de suport formades per un equip de treballadors socials i psicòlegs que s'encarreguen de donar suport a aquest col·lectiu concret alhora que asseguren "la seva plena adaptació" al lloc de feina actual i actuen com a referents per al treballador. Aquest equip es complementa amb els caps de servei i els supervisors. "Em sap greu que existeixi la figura de l'emprenedor social perquè vol dir que hi ha algú que no ho és". 

Més info: "Les empreses que no ofereixin un component social no sobreviuran"

En concret, l'oficina de Grup Sifu de València és la que més va créixer durant el 2018 amb 38 noves incorporacions, el que representa un creixement del 18% de plantilla. La delegació compta amb 252 col·laboradors i és una de les que presenta uns índes més elevats de persones amb diversitat funcional, el 95% de la plantilla té alguna discapacitat i el 33% pertany al col·lectiu de difícil inserció. 

Més informació
Grup Sifu crea més de 450 llocs de treball per a persones amb discapacitat
"No he sigut mai empresari, he sigut emprenedor"
Avui et destaquem
El més llegit