El català 'Headlight' triomfa al Barcelona Games World

El videojoc sobre la felicitat dissenyat en només 30 hores ha guanyat el primer premi de la GameJam

El videojoc Headlight guanya el primer GameJam del Barcelona Games World El videojoc Headlight guanya el primer GameJam del Barcelona Games World

El videojoc Headlight ha guanyat el primerGameJam del Barcelona Games World. Dissenyat en només 30 hores per un grup d'universitaris, s'ha alçat amb el primer premi d'una competició organitzada conjuntament per l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), Fira de Barcelona i La Salle-URL. L'equip format per Joan Cuch (ESUPTecnocampus), Alan Elwood (Tecnocampus de Mataró), David Hernández (CITM-UPC), Natàlia Puig (Tecnocampus UPF), i Pol Vega (Tecnocampus UPF) han aconseguit el primer premi després de crear el millor joc relacionat amb la temàtica proposta pel jurat: la felicitat.

Headlight és un videojoc de plataformes en 2D situat en un món a les fosques el protagonista del qual necessita llum per poder avançar de nivell. Aquesta llum es genera a la seva al voltant en funció del seu grau de felicitat i per poder augmentar aquesta felicitat i amb això aconseguir més llum necessita trobar a altres persones felices en cada nivell. El jurat va valorar molt positivament tant el concepte general com l'aplicació i l'ús de la tecnologia. 

25 equips

El primerGameJam ha comptat amb 130 participants repartits entre 25 equips de quatre o cinc membres. El jurat format per cinc membres –tres representants de marques expositores del Barcelona GamesWorld, un periodista especialitzat i un representant de les administracions públiques– ha lliurat uns altres premis (Joc més original, Millor concepte artístic i Premi a la innovació tecnològica) al costat de tres Accésit o premis especials.

L'equip guardonat amb el premi al millor joc ha rebut 500 euros i un bitllet de tren per a cadascun dels seus integrants a una destinació a escollir entre París, Lió, Marsella i Tolosa de Llenguadoc. Els conjunts guanyadors en les categories de Joc més original, Millor concepte artístic i a la Innovació tecnològica s'han emportat 300 euros mentre que els Accésit han rebut 100 euros i un pack de jocs que inclou Final Fantasy XIITheZodiac AgeArkSurvival, F1 2017Marvel Vs.Capcom Infinite i Persona 5.

La GameJam ha comptat amb la col·laboració de Bandai Namco, Renfe i Koch Mitjana.

 

Més informació
La Barcelona Games World se supera
Pac-Man i Gran Turismo, el reclam del Barcelona Games World
Avui et destaquem
El més llegit