Henkell compra el 50,7% de Freixenet per 220 milions d'euros

La filial vinícola de l'alemanya Dr. Oetker compra la cava després de mesos de negociacions

Els homes de les famílies propietaries de Freixenet Els homes de les famílies propietaries de Freixenet

Freixenet es reuneix aquest divendres amb Henkell per signar la venda del 50,7% de les accions a la companyia alemanya per 220 milions d'euros. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ACN, representants de la direcció de la firma cavista s'han citat amb la filial vinícola de Dr Oetker, a Barcelona per tancar l'operació, després dos anys de negociacions. La previsió és que la branca familiar dels Hevia Ferrer vengui tota la seva participació (29%) i que els Bonet Ferrer es desfaci només d'un 21,75% del total de les seves accions. La part restant d'aquesta branca correspon a Josep Lluís Bonet, president de la companyia, que sempre s'ha oposat a cedir les seves accions. L'altre 42% que resta de Freixenet és propietat de la tercera branca, els Ferrer Noguer, encapçalada pel president d'honor, Josep Ferrer, que tampoc és partidari de vendre. S'espera que l'operació se signi aquest migdia i es materialitzi durant els propers mesos.

Hevia Ferrer ven la seva participació, Bonet Ferrer es desfà d'un 21,75% i Josep Ferrer manté el seu 42% de l'empresa

Amb la signatura d'aquest divendres es preveu posar punt i final a unes negociacions que van començar el març de 2016, i que s'han allargat fins ara degut, principalment, a la mort de les dues germanes de Josep Ferrer i a les discrepàncies d'alguns dels accionistes vers la venda de la majoria de les accions a una empresa externa. La branca dels Hevia Ferrer sempre s'ha mostrat interessada en vendre, mentre que part dels germans Bonet Ferrer han estat els últims en decantar-se a favor de cedir les accions a Henkell.

Durant aquests dos anys, la família ha reiterat públicament en nombroses ocasions que les converses sobre la venda no havien afectat "l'harmonia" entre els diferents germans i cosins, tot defensant que l'adquisició per part de Henkell no faria trontollar "l'estructura i filosofia familiar". El president, José Luis Bonet –també president de Fira de Barcelona-, i el director de màrqueting, Pere Bonet –alhora president de la DO Cava-, són els que més s'han esmerçat en difondre aquest missatge davant les insistents preguntes de la premsa. 

En aquest sentit, Pere Bonet destacava en una entrevista a l'ACN que l'entrada de Henkell seria positiva per a Freixenet perquè, entre altres motius, permetria reforçar la presència exterior de l'empresa cavista, que actualment ja basa el 80% de les seves vendes en les exportacions a més de 140 països. 

D'altra banda, simultàniament a les negociacions amb Henkell, Freixenet ha debatut durant els darrers mesos la continuïtat de la seva seu social a Catalunya. El president de la companyia, contrari al procés independentista, ha posat dues vegades a debat aquesta qüestió damunt la taula del Consell d'Administració: després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i després de les eleccions del 21-D. En les dues ocasions, la companyia ha aprovat mantenir la seu a Sant Sadurní d'Anoia.

Més informació
Freixenet inicia les negociacions per vendre's a Henkell
Freixenet quadruplica el benefici brut fins als 12,3 MEUR
Freixenet vol vendre's a Henkell
Avui et destaquem
El més llegit