Nou assaig de la vacuna d’Hipra com a quarta dosi

Es farà en deu hospitals amb la participació de 200 voluntaris

Instal·lacions dels laboratoris d’Hipra, a Amer (La Selva) | ACN Instal·lacions dels laboratoris d’Hipra, a Amer (La Selva) | ACN

La farmacèutica Hipra iniciarà un assaig clínic per estudiar la seva vacuna contra la covid com a quarta dosi. Es farà amb l’objectiu d’avaluar la seva immunogenicitat i seguretat, administrant-la a persones vacunades prèviament amb tres dosis de la vacuna de Pfizer o bé amb dues dosis de la mateixa vacuna amb una dosi de reforç de la vacuna d’Hipra que es va administrar en el marc de l'assaig clínic anterior. Es realitzarà en deu hospitals de l’estat espanyol amb la participació de 200 persones adultes voluntàries. A totes elles se'ls farà un seguiment de 30 setmanes per avaluar la seguretat a llarg termini i la resposta immunològica.

En aquesta part de l’assaig hi participaran l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitari Josep Trueta, l’Hospital Universitari Vall d'Hebron, l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón, l’Hospital Universitario La Paz, l’Hospital Universitario Príncipe de Asturias, l’Hospital Universitario de Cruces, Hospital Regional Universitario Carlos Haya de Màlaga i Hospital Clínic Universitari de València. Aquests deu centres iniciaran l'assaig un cop rebuda l'aprovació de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris i el Comitè d’Ètica i Investigació de Medicaments de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Les persones que vulguin participar en l’assaig clínic han d'haver rebut tres dosis i no haver passat la malaltia

Les persones que vulguin participar han d'haver rebut tres dosis Pfizer - l'última administrada entre els darrers 6 i 12 mesos - i no haver passat la covid. Cada equipament mèdic ja ha habilitat un espai a la seva web perquè les persones interessades es puguin inscriure.

En aquests moments, la vacuna contra la covid d’Hipra està en procés de revisió contínua per part de l'Agència Europea del Medicament. Es tracta del pas previ a l’autorització de comercialització.

Hipra està en condicions de començar la fabricació massiva de vacunes contra la Covid-19. Si bé encara realitza assajos clínics, està pendent de que la Comissió Europea aprovi el programa de compra centralitzada de vacunes de reforç a les diverses farmacèutiques per distribuir-les entre els països socis. Mentrestant, aquest laboratori d’Amer (La Selva), fins ara centrat en la sanitat animal, està investigant altres vacunes contra malalties que afecten als humans.

Més informació
Les noves vacunes d’Hipra més enllà de la del Covid
De l'estany de Banyoles a ser comprada per Hipra
Avui et destaquem
El més llegit